25.9 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecial9 elevi au murit într-un incendiu izbucnit într-un hotel din Filipine

9 elevi au murit într-un incendiu izbucnit într-un hotel din Filipine

15 persoane, între care nouă elevi, şi-au pierdut viaţa, iar 12 sunt rănite, după ce un incendiu puternic a cuprins un hotel din nordul Filipinelor, relatează NewsIn.

Focul a izbucnit la parterul clădirii cu cinci etaje din oraşul Tuguegarao, în provincia Cagayan. Flăcările au mistuit hotelul timp de câteva ore.

Majoritatea oaspeţilor dormeau când a izbucnit incendiul, dar câteva zeci de persoane au fost salvate sau au reuşit să scape.

Hotelul avea tarife mici şi nouă dintre victime se pare că erau elevi care veniseră să-şi dea examenul de licenţă pentru a deveni asistenţi medicali. “Familiile lor au cheltuit adevărate averi pentru a-i trimite pe aceşti copii la şcoală şi acum îi văd sfârşind în modul acesta”, a comentat un oficial local. Unii pompieri au plâns şi s-au rugat în timp ce scoateau afară cadavrele celor morţi.

Sute de oameni mor în fiecare an în incendii în Filipine, unde multe clădiri sunt construite din materiale inflamabile, iar străzile strâmte adesea împiedică accesul pompierilor.

Cele mai citite

Sibiu: S-a răsturnat cu ATV-ul pe un drum forestier și a murit

Un bărbat în vârstă de 58 de ani a decedat, duminică, după ce s-a răsturnat cu ATV-ul pe drumul forestier Rășinari - Valea Caselor...

Inspectorii ANAF vor plăti amenzi dacă nu respectă termenele și obligațiile care le revin în relația cu contribuabilii

Funcționarii ANAF ar putea plăti amenzi usturătoare dacă nu vor respecta termenele pentru trimiterea comunicărilor către contribuabili, conform unei inițiative legislative depusă de senatorul...

Douăsprezece răniți în urma unor turbulențe la un zbor Qatar Airways

Douăsprezece persoane care călătoreau la bordul unui zbor Qatar Airways de la Doha către Irlanda au fost rănite în timpul unor turbulențe, a anunțat...
Ultima oră
Pe aceeași temă