32.3 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialFOTO. România sărbătoreşte Ziua Drapelului Naţional

FOTO. România sărbătoreşte Ziua Drapelului Naţional

UPDATE: 400 de militari defilează, vineri, la Miercurea Ciuc, de Ziua Drapelului Național, în fața celui mai mare Tricolor ridicat vreodată în judeţul Harghita, în prezența premierului interimar Gabriel Oprea, a ministrului Apărării Naționale, Mircea Dușa, și a aproape 3.000 de persoane, conform Mediafax.

Cel mai mare Tricolor din Harghita, având lungimea de șapte metri și lățimea de patru metri (28 de metri pătraţi), a fost adus, joi după-amiază, la ora 17:00, la Catedrala Episcopală Ortodoxă a Covasnei și Harghitei din Miercurea Ciuc, unde a fost sfințit de Preasfinţitul episcop Andrei.

—-

Data de 26 iunie, sărbătorită în România drept Ziua Drapelului Naţional, va fi marcată, vineri, în cele mai importante localităţi ale ţării.

Militarii din marile garnizoane vor participa vineri, 26 iunie, la ceremoniile publice de înălţare a drapelului naţional, organizate de autorităţile publice locale.

La Bucureşti, ceremonia va începe la ora 10, în Piaţa Tricolorului, situată în faţa Palatului Cercului Militar Naţional.

Ceremonia este organizată de Ministerul Apărării Naţionale, Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti şi Primăria Capitalei. 

La acţiunea de la Bucureşti vor participa şi militarii organizaţi voluntar în grupul „Invictus România”, precum şi veteranul din cel de-Al Doilea Război Mondial, sublocotenentul în retragere Bogdan Ioan Petru, care va împlini 90 de ani chiar pe 26 iunie.

Vineri seară, de la ora 18, Muzica Regimentului 30 Gardă  „Mihai Viteazul” va susţine un concert în Parcul Carol I, iar de la ora 21.30, militarii vor participa la un marş, purtând un Drapel naţional în lungime de aproximativ 50 de metri.

Militarii vor executa o retragere cu torţe, pe traseul Piaţa Universităţii – B-dul. Regina Elisabeta – Piaţa Operei – Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” – Palatul Cotroceni – sediul Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

Dintre acţiunile organizate, vineri, cu prilejul Zilei Drapelului Național, se remarcă aceea pregătită la Miercurea Ciuc. Aici va fi arborat cel mai mare Tricolor românesc din judeţul Harghita. Drapelul va fi ridicat în curtea Inspectoratului de Poliție Județean Harghita.

La ceremonie va asista premierul interimar Gabriel Oprea, viceprim-ministru pentru Securitate Națională, ministru al Afacerilor Interne.

Ziua Drapelului Naţional a fost instituită în România prin Legea nr. 96/1998.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Greco-catolicii din București celebrează duminică zece ani de la întemeierea episcopiei

Duminică, 2 iunie 2024, de la orele 10, la Catedrala greco-catolică „Sfântul Vasile cel Mare” (str. Polonă 50), Eparhia Greco-Catolică de București celebrează zece...

Italia rămâne fermă: se opune ca Ucraina să folosească arme italiene pentru a lovi Rusia

Ministrul de externe italian Antonio Tajani şi-a reafirmat sâmbătă opoziţia faţă de posibilitatea ca Ucraina să folosească arme italiene pentru a lovi Rusia şi...

VIDEO. Show-ul “Românii au talent” a fost câștigat de Cristian Ciaușu

Cristian Ciauşu, un talentat tânăr de 14 ani care cântă la nai, a triumfat în finala sezonului 14 al emisiunii „Românii au talent” difuzată...
Ultima oră
Pe aceeași temă