12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecial22 de medici datori la stat risca sa ramana fara contracte

22 de medici datori la stat risca sa ramana fara contracte

Mai multi medici de familie din judetul Vaslui nu vor putea incheia contracte de finantare cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, pe 2009, din cauza datoriilor pe care acestia le au la fondul asigurarilor de sanatate.  Pe lista restantierilor se afla 22 de medici vasluieni, care au datorii de pana la 40 de milioane de lei vechi. Cei 22 de medici restantieri au de platit catre CJAS sume cuprinse intre 10 si 40 de milioane de lei vechi. Conform presedintelui-director general al CJAS Vaslui, Dorel Daniciuc, suma datorata de medici se ridica la aproape 430 milioane de lei vechi. "Medicii trebuie sa inteleaga necesitatea platii acestor contributii. Masura este prevazuta in contractul-cadru pe 2009 si conditioneaza practic semnarea contractului.

 

Numai restantele celor 22 de medici se ridica la 43.000 de lei, bani cu care s-ar putea plati ingrijirile la domiciliu pentru bolnavi pe o perioada de un an de zile", a declarat presedintele CJAS Vaslui. Daniciuc a mai spus ca 13 medici au restante cuprinse intre 1.000 si 2.000 lei, iar alti opt datoreaza intre 2.000 si 3.500 de lei.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă