18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecial17 persoane, arestate în legătură cu atentatul din Ankara

17 persoane, arestate în legătură cu atentatul din Ankara

17 suspecți au fost arestați de autoritățile din Turcia, în legătură cu atentatul care a avut loc miercuri seara la Ankara. Mai mult, procurorul de caz a transmis că investigația e aproape finalizată, informează AFP, citat de Agerpres.

Suspecţii, a căror identitate nu a fost dezvăluită, au fost arestaţi în şapte provincii turce. Forţele de ordine se află în continuare în căutarea unui suspect, a mai indicat procurorul-şef al Ankarei, Harun Kodalak, citat de agenţia Anadolu. Joi, preşedintele Recep Tayyip Erdogan anunţase că numărul arestaţilor era de 14. 

Potrivit lui Kodalak, ‘ancheta este deja aproape finalizată, iar responsabilii statului vor face în curând anunţurile necesare’. 

Joi, la mai puţin de 24 de ore după atentat, preşedintele Erdogan şi prim-ministrul Ahmet Davutoglu au declarat că atentatul a fost pus la cale de rebelii din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi de combatanţii kurzi sirieni din Unităţile de protecţie a poporului (YPG). Acuzaţiile au fost respinse de Saleh Muslim, liderul Partidului Uniunii Democratice (PYD), al cărui braţ armat este YPG, şi de Cemil Bayik, unul din responsabilii PKK. 

Potrivit AFP, premierul Davutoglu s-a deplasat vineri dimineaţă la locul atentatului, unde a depus flori şi s-a recules, împreună cu ministrul apărării, Ismet Yilmaz, şi cel de interne, Efkan Ala. 

Şoferul vehiculului-capcană a fost identificat drept un cetăţean sirian de 23 de ani, Salih Necar, prezentat ca apropiat al miliţiilor kurde YPG. Mai multe publicaţii au scris că a fost identificat pe baza amprentelor digitale, înregistrate la sosirea sa în Turcia, printre refugiaţi. 

Cele mai citite

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...

Mircea Geoană critică dur sistemul de vot din România: Este cel mai primitiv din toată Europa

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă