Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Facebook

Scade numărul militarilor trimiși în străinătate

În anul 2021, România va trimite în străinătate mai puțini militari și polițiști decât în anul 2020.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 28.05.2020 - 11:01

În anul 2021. Armata României va participa cu un efectiv de 1.940 de militari și civili la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, ceea ce înseamnă cu 436 mai puțini decât în anul 2020.

De asemenea, anul viitor, Ministerul Afacerilor Interne va trimite în afara României 841 de militari și de polițiști, ceea ce înseamnă cu 181 de oameni mai puțini decât în anul 2020.

Aceste efective au fost aprobate la ședința CSAT care s-a desfășurat miercuri, 27 mai 2020, sub conducerea șefului statului.

Președintele Iohannis, care a prezentat aceste date, nu a explicat de ce se va reduce, în anul 2021, numărul de militari trimiși în străinătate. Una dintre explicații poate fi aceea că, pe timpul stării de urgență, s-a constatat necesitatea unui disponibil de militari, în interiorul țării, într-un interval de timp foarte scurt, ceea ce înseamnă că ei trebuie să fie instruiți, echipați și gata de acțiune, dar în interiorul țării.

În plus, noua Strategie Națională de Apărare va insista asupra colaborării între instituții și între stat și cetățeni, inclusiv prin constituirea unui “Grup de Reflecție Strategică”, în cadrul căruia schimbările din mediul internațional ar urma să fie analizate și evaluate.

Comentarii