Crucea Roșie relansează "Banca de Alimente"

Crucea Roșie Română a relansat campania denumită "Banca de Alimente" și a colectat, în prima lună, 14.500 de kilograme de alimente de bază pentru persoanele vulnerabile.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 11.02.2020 - 16:00

În prima lună de la relansarea proiectului "Banca de Alimente", Crucea Roșie Română a colectat deja 14.500 kg de alimente de bază greu perisabile, adică echivalentul a jumătate din întreaga cantitate colectată pe tot parcursul anului 2019.

Proiectul a fost reluat în decembrie 2019. Alimentele strânse în luna decembrie au asigurat necesarul de alimente de bază pentru 2.150 de familii, timp de o lună. 

Sub sloganul "Banca pentru Altcineva", campania încurajează românii să facă Food Banking, adică să adopte un nou mod de a investi în viitorul societății, prin donații constante.

“Prin Banca de Alimente ne adresăm unei nevoi reale a societății. Din păcate, în România, 40% din populație trăiește sub nivelul pragului de sărăcie. Statisticile dureroase ne arată că anul trecut un sfert dintre români trăiau cu mai puțin de 9 lei pe zi, iar grija constantă a zilei de mâine le face pe aceste persoane extrem de vulnerabile. Ne propunem ca după 10 ani de la lansare să avem mai multe donații, să putem ajuta cât mai multe familii în nevoie, dar mai ales să dezvoltăm obiceiul de a dona constant pentru cât mai mulți români”, a declarat Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii.

Comentarii