Foto Arhiva

Consilier USR: Patriarhia face ansambu rezidenţial în Capitală

Consilierul general al USR, Roxana Wring, a susţinut, marţi, pe Facebook, faptul că Patriarhia ar intenţiona să construiască în nordul Capitalei un ansamblu rezidenţial. În replică, Patriarhia Română a precizat că informaţiile Roxanei Wring sunt false.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 27.02.2018 - 14:47

„Imobiliarele sunt sfinte! Asta este şi părerea Patriarhiei Române, care a cerut recent un PUZ pentru un ansamblu rezidenţial pe un teren de 5.000 mp de pe strada Pajurei. Vor să facă acolo blocuri de 8 etaje, forţând pe cât se poate reglementările: regim de înălţime superior celui din zonă, stradă de acces de doar 6 metri şi trotuar pe o singură parte. Aşadar BOR îşi foloseşte banii pentru investiţii imobiliare. Recomandarea mea este să-i folosească pentru Catedrală şi să nu mai ceară fonduri de la primării”, a scris consilierul USR, Roxana Wring, pe pagina sa de Facebook.

Într-un răspuns al Patriarihiei Române, la solicitarea agenţiei de presă Mediafax, reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române susţin că informaţiile făcute publice de Roxana Wring sunt false.

„Terenul despre care este vorba aparţine Patriarhiei Române şi pe o parte din el se află «Centrul de găzduire pentru victimele violenţei domestice, Justinian Marina». Demersul făcut acum de Patriarhie este doar acela de revenire la PUZ-ul iniţial (de teren rezidenţial), anterior edificării unui mare centru comercial din zonă. Când a fost edificat acest centru comercial, PUZ-ul întregii zone a fost modificat în mod abuziv, fără consultarea celorlalţi proprietari de teren din zonă, în PUZ de teren industrial. Este vorba aşadar doar de o firească solicitare de îndreptare a unui abuz făcut fără consultarea Patriarhiei Române. (…) Dacă acest teren ar putea fi vreodată vândut, aceasta s-ar face exclusiv în scopul întreţinerii şi dezvoltării aşezămantului filantropic menţionat, dar şi a altor centre similare pentru persoane fragilizate social. Dacă, teoretic, pe acel teren va fi construit cândva vreun imobil, acesta nu va aparţine Patriarhiei Române, care nu construieşte decât lăcaşuri de cult şi centre în care desfăşoară cea mai intensă şi ramificată activitate social-filantropică din România”, a precizat, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Acesta a mai spus că USR încearcă sabotarea construirii Catedralei Mânturirii Neamului.

„USR, în răspăr cu Legea Catedralei nr. 261/2005, cu istoria şi cultura naţionale, cu logica bunului simţ, dar mai ales cu sentimentul de recunoştintă faţă de toţi eroii poporului român, solicită în aceste zile sabotarea finalizării singurului proiect major menit să pună în lumina recunoştinţei Anul Centenar: Catedrala Naţională”, a mai transmis Vasile Bănescu.

Comentarii