Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto - Inquam

Calendarul sesiunilor speciale de la Evaluarea Națională și Bac

Anul școlar actual mai vine cu o premieră pentru elevii și profesorii din România, după școala online și distanțarea socială la cursurile de pregătire, pentru a evita infectarea cu noul coronavirus.

Share

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

04.06.2020 - 02:36

Pentru prima dată în istoria școlii românești, Evaluarea Națională (înainte, examenul de Capacitate) și examenul național de Bacalaureat vor avea două, respectiv trei sesiuni.

Ministerul Educației a adăugat câte o sesiune specială la examenele naționale pentru candidații care sunt bolnavi, la data primei sesiuni sau le va fi interzis accesul în unitățile de învățământ, în urma verificării temperaturii corporale.

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a aprobat ordinul privind organizarea sesiunilor speciale de Evaluare Națională și Bacalaureat pentru absolvenții care nu vor putea participa la prima sesiune, în vederea asigurării egalității de șanse.

“La aceste sesiuni speciale vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină sau cei care nu au participat în prima sesiune din alte motive medicale”, precizează MEC.

Calendarul sesiunii speciale a Evaluării Naționale:

22-26 iunie: înscrierea candidaților

29 iunie: Limba și literatura română

30 iunie: Matematică

1 iulie: Limba și literatura maternă

2 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)

2 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 - 19:00)

4 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)

Calendarul sesiunii speciale de Bacalaureat:

29 iunie - 3 iulie: înscrierea candidaților

6 iulie: Limba și literatura română - proba E a) - proba scrisă

7 iulie: proba obligatorie a profilului - proba E c) - proba scrisă

8 iulie: proba la alegere a profilului și a specializării - proba E d) - proba scrisă

9 iulie: Limba și literatura maternă - proba E b) - proba scrisă

10 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)

10 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 - 19:00)

12 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)

Comentarii