Macheta Spitalului Regional Iaşi

Asistenţă tehnică de 78 milioane de lei pentru viitoarele spitale regionale

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţatcă a semnat un contract de asistenţă tehnică de 78 milioane de lei care prevede consultanţă - consiliere, expertize, supravegherea construcţiei - pentru cele trei spitale regionale.

Share

Elena Marinescu 0 comentarii

Actualizat: 04.06.2019 - 19:19

După cum a declarat Sorina Pintea, banii au fost primiţi de Ministerul Sănătăţii prin accesarea fondurilor europene. "S-a discutat foarte mult despre spitalele regionale. Astăzi am semnat un contract de asistenţă tehnică de 78 milioane de lei, asistenţă tehnică la implementarea construcţiei spitalelor regionale, bani pe care MS i-a primit prin accesarea fondurilor europene. Astăzi am semnat contractul. Mergem înainte", a precizat ministrul.

PSD a promis, în campania electorală din 2016, că va construi 8 spitale regionale și un spital "gigant, după modelul AKH Viena", dar "mai mare" în București, precum și reabilitarea, modernizarea și dotarea tuturor spitalelor județene. Construcția celor 9 spitale noi (un spital metropolitan în București și 8 spitale regionale în țară) ar fi trebuit să înceapă în 2017. Între timp, numărul spitalelor regionale a scăzut la trei. Ministrul Pintea declara recent că Guvernul a amânat construirea acestora pentru exercițiul financiar 2021-2027, în condiţiile în care România a solicitat o majorare a procentului de co-finanțare din bani europeni (de la 50% la 85%), iar cu cât se vor face mai târziu, spitalele regionale ar urma să fie mai ieftine.

Comentarii