Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dan Barna, președintele USR (Foto: Facebook)

Scandal în USR. Membrii filialelor vor să știe cum s-au cheltuit banii partidului

Un scandal capătă amploare, în ultimele zile. în interiorul partidului condus de Dan Barna.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 17.06.2019 - 17:54

Scandalul din interiorul USR este legat de modul cum s-au cheltuit anumite sume de bani din fondurile partidului.

Spiritele s-au încins după ce, duminică, pe un grup intern de Facebook al USR, mai multe membre ale partidului au susținut că au cunoștință de modul incorect în care mai multe firme, apropiate de câțiva lideri ai USR, au primit bani de la partid.

Astfel, o persoană numită Iulia Ramona relatează următoarele:

"La Giurgiu avem o situație cel puțin ciudată. În calitate de responsabil financiar, în data de 7 iunie am primit de la (...) situația plăților de campanie până la acea dată, pentru filiala noastră. Am descoperit astfel trei plăți de câte 5000 de lei fiecare, către trei firme din județ. Una dintre ele este pentru închiriere sediu de campanie. Noi nu am avut sediu de campanie (...). Una este pentru o firmă în baza unui contract în care se angaja să se facă cercetări sociologice. Nu s-a realizat nicio cercetare sociologică".

O altă persoană din USR care reclamă această situație este Andreea Talmazan, care se exprimă astfel:

„Aţi uitat de Giurgiu? Vă reamintesc. A fost descoperită o situaţie ciudată, spunea colega noastră, responsabil financiar BJ Giurgiu. Mai precis, sunt trei contracte, în valoare de 5.000 de lei fiecare, cu trei firme ale unor membri USR".

Două dintre firmele suspectate că au încasat bani în mod nelegal sunt administrate de oameni care au funcții de conducere în filialele USR.

Comentarii