15.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăPoliticăIohannis, mesaj transmis cu prilejul Sărbătorii de Pesah

Iohannis, mesaj transmis cu prilejul Sărbătorii de Pesah

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis luni, 22 aprilie 2024, un mesaj cu ocazia Sărbătorii de Pesah.

“Cu prilejul sărbătorii de Pesah, adresez urări de sănătate, pace şi prosperitate conducerii și membrilor Federației Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic.

Pesah, una dintre cele mai importante sărbători din calendarul evreiesc, simbolizează valorile în jurul cărora s-a definit în istorie poporul evreu, precum şi parcursul său spre unitate şi libertate: credinţa, fraternitatea, solidaritatea şi iubirea pentru semeni. În contextul actual, marcat de război şi de suferinţă, această sărbătoare ne îndeamnă să reflectăm la încercările pe care le traversăm împreună, la ajutorul pe care suntem datori să-l oferim celor în nevoie, reuniţi în speranţa că libertatea şi pacea vor triumfa. În această perioadă dificilă, este nevoie de înţelepciune şi curaj în faţa violenţei şi a urii, a manifestărilor extremiste şi xenofobe, cărora trebuie să le opunem voinţa noastră de a trăi în pace şi în respectul pe care ni-l datorăm unii altora.

În acest sens, apreciez contribuţia importantă la împlinirea binelui comun a Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul Mozaic, un partener de dialog constant şi valoros, a cărui implicare în cultivarea dialogului dintre culturi şi etnii, precum şi în sporirea cunoaşterii realității românești în lume, a fost și rămâne una consistentă.

Fie ca aceste zile să vă dăruiască bucuria deplină a comuniunii, să vă unească în spiritul moștenirii iudaice și să păstreze vie speranţa într-un viitor demn şi paşnic pentru întreaga umanitate”, a transmis Klaus Iohannis.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Motocoasele electrice: Soluția ideală pentru întreținerea grădinii tale

Motocoasele electrice și trimmerele sunt instrumente esențiale pentru întreținerea eficientă a grădinilor și a spațiilor verzi. Acestea sunt concepute pentru a oferi o soluție...

Rusia – Ucraina, ziua 825: Zelenski, așteptat la Bruxelles

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este aşteptat în această dimineaţă la Bruxelles, unde urmează să semneze un acord bilateral de securitate cu premierul belgian Alexander...

Primar din Buzău și mai mulți funcționari, cercetați penal pentru fals în înscrisuri oficiale

Vasile Săcuiu, primarul PSD al comunei Scorțoasa din județul Buzău, este în centrul unei anchete penale alături de mai multe persoane din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă