14.8 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSocial90 de blocuri din Capitală, fără apă caldă până la finalul lunii

90 de blocuri din Capitală, fără apă caldă până la finalul lunii

Aproximativ 90 de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă începând de astăzi și până pe 30 aprilie, pentru modernizarea unui tronson de 2.040 de metri liniari din Magistrala 2 Sud.

Potrivit Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) SA, lucrarea are în vedere mai multe intervenţii, prin care vor fi demontate provizoratele care asigură în prezent alimentarea şi vor fi executate sudurile şi operaţiunile impuse de reîntregirea tronsoanelor cu diametre de 500 şi 700 de milimetri.

Se vor monta suporţi metalici şi o lungime de aproximativ 80 de metri de conductă preizolată, iar după finalizarea lucrărilor va fi efectuată şi proba de presiune a acestui tronson de magistrală. Va fi refăcut racordul principal de alimentare cu agent termic a Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, care are o vechime similară cu cea a magistralei.

Porţiunile de ţeavă cu diametre cuprinse între 500 şi 700 de milimetri au fost înlocuite pe şoseaua Ştefan cel Mare, în cadrul lucrărilor din Lotul 5, Obiectivul 5 – Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM). Conducta înlocuită avea o vechime de peste 60 de ani, anul punerii în funcţiune fiind 1963.

Potrivit CMTEB, această lucrare este necesară şi importantă pentru continuarea întregului şantier deschis în cadrul acestui obiectiv POIM, prin care vor fi modernizaţi aproximativ 5.200 de metri de conductă magistrală.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...

Florin Piersic a fost transferat de la ATI într-un salon din Compartimentul Septic al Spitalului Foișor

Florin Piersic a fost mutat din secția ATI într-un salon din Compartimentul Septic al Spitalului Foișor. A început să meargă pe distanțe scurte, potrivit...

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...
Ultima oră
Pe aceeași temă