37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăPoliticăPeste 100 de primari din R. Moldova care au semnat declarații de...

Peste 100 de primari din R. Moldova care au semnat declarații de unire se întrunesc la Iași

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, primarii vor avea discuții cu autorități locale din România, urmând să înființeze la Iași o asociație care să-i regrupeze pe toți aleșii locali unioniști, transmite Agerpres.

„Mai mult de 100 de localități urbane și rurale din Republica Moldova, plus trei raioane de peste Prut, și-au arătat adeziunea față de reîntregirea națională semnând Declarația de Unire cu România, începând cu a doua parte a lunii ianuarie a acestui an. Declarațiile au fost semnate prin hotărâre în Consiliul Local cu vot în unanimitate sau majoritate calificată. Gestul aleșilor locali este simbolic și nu lezează Constituția, dar reprezintă un act clar de voință politică unionistă. Declarațiile de Unire au intrat recent în atenția președintelui moldovean Igor Dodon, care îi amenință pe semnatari cu represalii din partea autorităților de stat”, precizează sursa citată.

George Simion, președintele Platformei Unioniste Actiunea 2012, s-a declarat mulțumit de amploarea pe care a luat-o fenomenul Declarațiilor de Unire și de „entuziasmul cu care primarii patrioți de peste Prut continuă să arate că sunt mândri să facă parte din națiunea română”.

„Salutam faptul că aleșii locali unioniști vor să se asocieze și că vin în vizită de lucru în România pentru a vedea modele de succes pe care le pot implementa în comunitățile lor”, a mai declarat George Simion.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă