De ce spune Tăriceanu că susţine Codul Fiscal în varianta cu TVA de 19%

Călin Popescu-Tăriceanu, copreşeintele ALDE, a declarat, miercuri, că partidul său va susţine Codul fiscal în varianta în care a fost votatată de Parlament, cu TVA de 19%.

Share

Paul Filimon 0 comentarii

Actualizat: 19.08.2015 - 16:41

Călin Popescu-Tăriceanu, copreşeintele ALDE, a declarat, miercuri, că partidul său va susţine Codul fiscal în varianta în care a fost votatată de Parlament, cu TVA de 19%, informează Mediafax.

 "ALDE va susţine actualul Cod fiscal în forma lui care deja a fost adoptată în Parlament. Este şi o chestiune de consecvenţă, de angajament faţă de partenerii sociali, partenerii din mediul economic, faţă de Coaliţia pentru dezvoltare cu care am lucrat şi am convenit aceste măsuri", a declarat Tăriceanu care a reamintit că noul Cod fiscal readuce România la acelaşi nivel de competitivitate cu ţările din jur, cu care este în competiţie pentru atragerea investiţiilor.

Întrebat dacă ALDE este de acord cu TVA de 20%, având în vedere că premierul Victor Ponta s-a arătat dispus să accepte această variantă, Tăriceanu a spus că "Eu cred că TVA trebuie redusă la 19% pentru că trebuie dat un impuls puternic consumului. Renunţarea la un punct procentul de la TVA nu schimbă radical datele problemei. Nu din acest punct de reducere a TVA am avea, eventual, anumite dezechilibre, dar cred că impactul psihologic aupra consumatorilor, şi asupra pieţei, şi asupra economiei va fi unul mult mai mare decât dacă reducem la 19%, mai ales având în vedere că înainte TVA a fost acest nivel".

Copreşedintele ALDE a mai spus că a văzut scrisoarea privind cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis şi că nu există nicio observaţie punctuală, "în scrisoare sunt făcute numai considerente de ordin general", iar Parlamentul nu are obligaţia să ia în discuţie o anumită prevedere a Codului fiscal, ci să-l aprobe pe ansamblul său. Întrebat dacă există posibilitatea ca premierul să fi fost convins de preşedinte, în timpul întâlnirii de miercuri, pentru reducerea TVA la 20%, Tăriceanu a spus: "Am îndoieli că există date la Cotroceni care să demonstreze în mod riguros că TVA se poate reduce numai la 20 de procente şi nu la 19".

 

 

Citește totul despre:

Comentarii