21.4 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023
AcasăPoliticăNicolicea:"Cei de la MCV adună informații de prin toate sursele neverificate și...

Nicolicea:”Cei de la MCV adună informații de prin toate sursele neverificate și încropesc un raport”

Eugen Nicolicea a menționat că „foarte multă lume confundă raportul MCV cu raportul GRECO”. „Cei de la MCV de obicei copiază de la GRECO. După părerea mea, cei care fac un raport corect, și este făcut de specialiști, sunt cei de la GRECO. Cei de la MCV să mă scuze, dar adună informații de prin toate sursele neverificate și încropesc un raport”, a susținut Nicolicea.

Grupul Statelor împotriva Corupției (GRECO) din cadrul Consiliului Europei a decis, într-o sesiune plenară desfășurată în perioada 4 — 8 decembrie, să efectueze evaluări de urgență ale proiectelor de lege privind sistemul judiciar din România, se arată într-un comunicat publicat luni, la Strasbourg, de CoE. GRECO va efectua evaluări în ianuarie și/ sau februarie, în perspectiva de a adopta rapoartele de monitorizare care vor rezulta în urma analizei în timpul sesiunii sale plenare din martie.

Este pentru prima dată când GRECO se folosește de Regula 34 din Regulamentul său de procedură, recent introdusă pentru a permite „o procedură ad-hoc în circumstanțe excepționale”.

În ceea ce privește România, Parlamentul a înregistrat recent trei propuneri legislative privind sistemul judiciar, pentru adoptare în procedură de urgență, notează Consiliul Europei.

„În ceea ce privește recomandările: suntem într-o postură bună și rea. Rea pentru că avem nouă recomandări parțiale, nu în totalitate, cu privire la Parlament, dar acesta este și un lucru bun, pentru că ne-am manifestat deschiderea și putem să le rezolvăm foarte repede. Pe parcursul discuțiilor au existat chiar modificări în raport, îmbunătățiri. Una dintre îmbunătățiri a fost aceea că a fost adoptat codul de conduită, dar a fost socotit parțial îndeplinit, pentru că nu există garanție cum că acesta ar putea să fie și aplicat”, a mai spus Nicolicea.

„Prezentarea ca și cum aceasta ar fi un dezastru este falsă, deci este o alarmă, noi suntem cei care dorim ca situația reală să fie cunoscută, nu avem de ce să ascundem și de ce să cosmetizăm”, a spus Nicolicea.

Cele mai citite

Ligia Deca: „Dacă nu ne întoarcem în clase săptămâna viitoare, va trebui să ne gândim la prelungirea perioadei de cursuri și a examenelor naționale”

Ministrul Educației a spus, vineri, că examenele naţionale îşi păstrează calendarul, în condiţiile în care cadrele didactice se întorc de săptămâna viitoare în sălile...

VfB Stuttgart, victorie la scor de neprezentare în barajul de menținere în Bundesliga

VfB Stuttgart a învins-o cu scorul de 3-0, pe teren propriu, pe SV Hamburg, în manşa întâi a barajului pentru menținerea în Bundesliga. Deși sărbătorise...

Decernarea Premiului Civic German și a Premiului Franz Werfel pentru drepturile omului Președintelui României, Klaus Iohannis

Președintelui României, Klaus Iohannis, i se va decerna sâmbătă, 3 iunie 2023, Premiul Civic German, conferit de Fundația Civică Bad Harzburg, în cadrul unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă