27.8 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăPoliticăLiviu Dragnea anunţă prioritățile în politica externă

Liviu Dragnea anunţă prioritățile în politica externă

„Noi am decis alocarea a 2% pentru Apărare. Noi nu vrem ca aceşti 2% să plece din România. Cred că trebuie ca echipamentele militare să se producă în România. E vorba despre miliarde de euro. Vom întări parteneriatul strategic cu SUA, dezvoltând puternic şi componenta economică. Vrem să întărim parteneriatul în domeniul economic cu Germania, Franţa şi Marea Britanie. Trebuie să abordăm uriaşul potenţial de dezvoltare în relaţiile cu China. Absolut toate ţările doresc să aibă relaţii comerciale cu China. La noi, pentru că unii au tot felul de opinii, au existat ezitări. Vreau să nu mai avem aceste ezitări.

Cooperarea cu ţările din jurul nostru are un potenţial de care s-a vorbit prea puţin. Vreau să întărim un sistem de cooperare economică şi nu numai cu Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Republica Moldova. Vreau să folosim cu inteligenţă deschiderea tot mai mare pe care statul Israel o are faţă de România. Îl rog pe ministrul de Externe să trimită propunerea pentru ambasador din partea României în Israel. Este inadmisibil să stăm mai bine de un an fără ambasador în această ţară foarte importantă”, a afirmat Liviu Dragnea.

După ce și-a exprimat aprecierea pentru cei care lucrează în diplomația românească, preşedintele PSD a mai anunţat că va solicita întregului corp diplomatic al României să ofere o importanţă sporită dimensiunii economice a relaţiilor externe și să se facă o analiză cuantificabilă a activității acestora.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă