Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Președintele Klaus Iohannis, surprins neplăcut de decizia Comisiei Juridice a Senatului de a grația mai multe fapte de corupție

Președintele României, Klaus Iohannis, este surprins neplăcut de decizia Comisiei juridice a Senatului prin care s-au grațiat mai multe fapte de corupțe, inclusiv luarea de mită.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 03.05.2017 - 18:10

Președintele României, Klaus Iohannis, este surprins neplăcut de decizia Comisiei juridice a Senatului prin care s-au grațiat mai multe fapte de corupțe, inclusiv luarea de mită, transmite Agerpres. Decizia de grațiere a acestor fapte a fost luată în comisie cu cinci voturi ''pentru'' și trei ''împotrivă''.

"Deocamdată, fiind în comisie, nu o să mă exprim, dar sunt neplăcut surprins, ca să zic totuși ceva despre evoluția din comisie", a declarat Iohannis, care a efectuat o vizită la Mănăstirea Voroneț din județul Suceava.

Senatorul PMP Traian Băsescu a propus să fie grațiată luarea de mită, explicând că mulți oameni politici sunt acuzați atât de această infracțiune, cât și de cea de abuz în serviciu pentru fapte săvârșite în campanii electorale, "când toate partidele s-au finanțat ilegal". El a susținut că trebuie să existe un moment zero, care se poate face doar printr-o grațiere.Citește și: Luarea de mită și traficul de influență vor fi grațiate. Amendamentul a fost sprijinit de PSD și Traian Băsescu. Fostul președinte: Sunt de acord să fie pedepsiţi cei care au dus banii acasă. Sunt anunțate proteste în Capitală

„Luarea de mită - am propus-o pentru graţiere, având în vedere că se face eventuala graţiere cu plata prejudiciului şi având recidivişti. E uşor de înţeles ce mă mobilizează. Până la ultima lege a finanţării campaniilor electorale, toate partidele pot fi acuzate aşa cum s-a şi întâmplat cu foarte mulţi oameni şi de luare de mită şi de abuz în serviciu, lucruri pe care se cam merge. Eu sunt de acord să fie pedepsiţi cei care au dus banii acasă. Şi trebuie pedepsiţi.

Banii ăştia s-au dus în geci, în umbrele, pentru că aşa au funcţionat lucrurile în realitate. Dacă ne facem acum că au venit Fecioarele Maria, neprihănite şi Parchetele noastre pleacă pe această linie, asta a creat o atmosferă de supunere a clasei politice, dacă observaţi. Aţi văzut foarte bine şi pe amărâtul ăla care a dat pui şi a fost condamnat. Nu a dus un pui acasă, dar a distribuit în câteva comune... a fost condamnat. S-au dat mii de geci din China (...) Discutăm de realităţi. Dacă vrem să legăm toate partidele putem să o ţinem aşa”, a declarat Traian Băsescu în faţa senatorilor jurişti.


 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...