13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportDan Voiculescu: Susţin o a treia SUSPENDARE a lui Traian Băsescu. Vezi...

Dan Voiculescu: Susţin o a treia SUSPENDARE a lui Traian Băsescu. Vezi de ce se TEME Felix cel mai mult

Preşedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu, a mărturisit, duminică seară, că susţine o a treia suspendare a preşedintelui Traian Băsescu şi că nu crede într-o coabitare a acestuia cu Uniunea Social-Liberală.

În acest context, Voiculescu a recunoscut că marea lui temere este ca nu cumva liderii USL să fi încheiat cu Traian Băsescu un pact de iertare a păcatelor. Totodată, s-a arătat dezamăgit de acordul de coabitare încheiat între USL şi preşedinte.

Eu cred că Băsescu nu va încheia al doilea mandat şi că probabil se va ajunge la inevitabilul din 2007, respectiv suspendarea şi demiterea. Asta este singura soluţie ca România să se dezvolte în linişte. Voi susţine această soluţie. Eu cred că opţiunea e foarte clară. Noi avem un proiect politic, USL are un poriect politic, care voorbeşte despre permierul Victor Ponta şi candidatul la preşedinţie Crin Antonescu.

Eu nu cred că luptele din PNL sunt atât de importante precum doreşte presa să le prezinte. Cred că sunt opinii ale unora şi altora. Eu vă asigur şi vreau pe această cale să liniştesc pe cei din opoziţie, că PNL nu va avea probleme majore la congres şi Cri Antonescu va fi preşedintele Senatului şi candidatul PNL la prezidenţiale. Eu nu cred că în PNL există o aripă: ci pot exista 2,3,7 membri. Nu foloseşte USL-ului şi nu PNl-ului. PNL e primul care pierde dacă se lansează în lupte interioare. Ar fi o sinucidere curată să înceapă bătălii interne”, a declarat Dan Voiculescu, duminică seară, la Realitatea TV.

Citeşte şi Lovitură grea pentru Dan Voiculescu. Procesul în care este acuzat de corupţie va fi judecat în regim de urgenţă, săptămâna viitoare

Nu am ştiut de acordul de coabitare şi vreau să fiu cât mai clar: eu nu cred în coabitare cu Traian Băsescu. Acest om nu poate coabita cu nimeni. Dacă poate, e foarte bine. Eu nu am nimic împotrivă ca România să intre într-o zonă de stabilitate, dar nu cred că Băsescu e capabil de coabitare. Sunt foarte atent ca această coabitare să nu se transforme în fraternitate. Ştim că în această etapă de 8 ani s-au făcut foarte multe nelegiuri pentru care există vinovaţi: ce mi-e mie teamă este ca nu cumva să nu existe un alt pact de iertare a păcatelor, să nu ne trezim că unii din membrii USL încearcă să-şi rezolve probleme iertând greselile celorlalţi. Faptul că Băsescu negociază ce se întâmplă de mâine, de poimaine – el îşi dă seama că nu mai are putere- şi se gândeşte cu groază la ce se va întânpla când Justiţia îşi va face cu adevărat datoria în ceea ce-i priveşte.

Era momentul în care exista riscul ca România să continue scandalul, adică Traian Băsescu să nu-l nominalizeze pe Ponta ca premier, ca atare dacă scopul la momentul respectiv a fost depăşirea crizei politice, eu nu cred că a fost o chestiune care trebui reproşată. După gustul meu era mult mai bine să nu se întâmple noaptea să nu se facă la Cotroceni, dar e chestiune de formăm nu de fond. Pe fond, România are nevoie de linişte, coabitarea nu poate exista cu Băsescu“, a adăugat Voiculescu.

Senatorul PC a amintit din nou că este o victimă a preşedintelui Băsescu: “Eu sunt o victimă politică a lui Traian Băsescu. Traian Băsescu are ca prioritate să închidă gura presei care nu e cu el. Eu sunt cel vizat, pentru că Antena 3 nu a fost prietenoasă cu Traian Băsescu. Antena 3 nu a fost prietenoasă deloc cu niciun regim dinaintea şi: Iliescu, Constantinescu.

Trustul are o datorie, că de aia e o datorie. In momentul în care o face, nu mai e presă, ci un instrument în mâna cuiva. Nu vreau să discut despre cazul meu atunci când vine vorba de Justiţie, Justiţia trebuie să-şi facă fatoria, aşa cum condideră fiecare judecător să aplice legea. Eu nu am nimic de comentat asupra modului în care judecătorii îşi fac datoria.

E o instrumentare făcută de Monica Macovei la Bruxelles, o părere falsă despre România la Bruxelles. Nu ştiu cum face noi românii, de mereu trebuie să mergem la raport undeva. Ar fi zrebuit să fim pe piciioarele noastre de mult timp”.

Citeşte şi Dan Voiculescu, nou ATAC la PREŞEDINTE: Dosarul ICA, judecat de către ALEŞII lui Traian Băsescu

“Este foarte greu de vorbit de vulnerlabilităţi atât timp cât prezentul Givern nu are decât o lună de funţionare. Eu am mare încredere în Victor Ponta E tânăr, e energic, nu acceptă compromisuri. Asta e foarte important: el nu e printre cei care ar putea să discute fraternitate. Dacă Guvernul se va concentra pe 3 lucruri importante, eu cred că anul 2013 va fi un an mult mai bun decât 2012 şi unul de tranziţie spre 2014, care sper eu să fie un an normal.

Eu nu cred că sunt probleme: Cred că vremurile în care aşa zişii baroni locali impuneau centrului anumite lucruri au trecut. Acum PSD este foarte interesat să performeze. trebuie să se axeze pe relansarea economică. Nu ştiu în ce măsură au dus greul. Prioritatea trebuie să fie locurile demunca. Pentru pensionari: un pensionar care a cotizat corect toata perioada, nu poate si nu trebuie să aibă sub 1000 de lei pensie”, a mai spus Voiculescu.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

VIDEO REZUMAT. Emoții pentru moldoveni. Lupta la retrogradare, din ce în ce mai “tăioasă”

Într-o confruntare tensionată din cadrul etapei cu numărul șase din play-out-ul Superligii Românești, echipa Universitatea Cluj a reușit să obțină o victorie prețioasă cu...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă