Foto: Inquam Photos

După Rafila, și doctorul Streinu Cercel acceptă să candideze pe lista PSD

Medicul Adrian Streinu Cercel va candida pe lista de candidați ai PSD pentru Senatul României, a anunțat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 18.10.2020 - 17:22

Profesorul dr. Adrian Streinu - Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din București, a acceptat invitaţia PSD de a candida pe lista acestui partid la alegerile parlamentare.

"Astăzi doresc să îi mulţumesc domnului profesor doctor Cercel pentru că a răspuns la invitaţia a mea şi a doamnei Firea de a se alătura noilor specialişti care vor face parte din viitorul Parlament al României. Domnul profesor este din prima secundă în linia întâi în lupta cu pandemia", a declarat, duminică, președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susținută la sediul PSD.

Adrian Streinu-Cercel a declarat, în acest context, că specialiştii trebuie să fie prezenți nu numai la nivelul spitalelor, ci şi acolo unde se fac legile referitoare la asemenea instituții.

"Am acceptat invitaţia de a participa în Senat la activitatea pe probleme de politici de sănătate. Specialişti trebuie să fie nu numai la nivelul spitalelor, ci şi acolo unde se fac legile care se vor aplica la nivelul unităţilor spitaliceşti. Va trebui să recreionăm sistemul sanitar romanesc, dar de la nivelul institutului nu pot face acest lucru, însă de la nivelul Parlamentului sunt convins că pot face acest lucru", a spus Streinu-Cercel.

Medicul a precizat că, dacă va fi ales în Parlament, va renunța la funcţia de conducere de la Institutul "Matei Balş".

Amintim că, acum câteva zile, medicul Alexandru Rafila anunțase la rândul lui că va candida pe lista PSD pentru Camera Deputaților.

Comentarii