21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăPoliticăBugetul pe 2022. Discuții intense în Coaliție. Cât va întârzia de fapt...

Bugetul pe 2022. Discuții intense în Coaliție. Cât va întârzia de fapt bugetul

Coaliţia se reuneşte, luni, de la ora 16.00, în şedinţă, ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu fiind aşteptat să prezinte proiecţia bugetară pe 2022.

Bugetul pe 2022. Cîțu vorbește despre reforme

Întrebat dacă se va discuta luni în coaliție despre proiectul de buget pe 2022, președintele PNL a explicat:

„Nu am discutat cu ministrul Finanțelor, așteptăm bugetul în coaliție și după aceea o să vedem care este calendarul propus de Guvern. Să știți că nu la coaliție se face bugetul, la coaliție vom discuta din punct de vedere politic, pe noi ne interesează să nu fie depășiți indicatorii macro deja agreați. Detaliile, așa cum vom construi bugetul, depind foarte mult de ministrul Finanțelor, de premier, acolo sunt prioritățile. Pe noi ne interesează să fie finanțate proiecte care au fost deja începute, ca programul de reformă să fie susținut, toate aceste lucruri”, a declarat Cîțu.

Bugetul pe 2022. Ciolacu spune că nu va exista dublă taxare

,,Săptămâna trecut, discuţiile din coaliţie nu au ajuns la niciun consens, iar liderii politici au fost nevoiţi să meargă şi la o discuţie cu şeful statului, pe tema bugetului de stat pe 2022. Principala nemulţumire a fost legată de introducerea unei taxe de solidaritate pentru companiile mari, de 1% din cifra de afaceri, cu care liberalii nu au fost de acord şi care în cele din urmă nu se aplica anul viitor.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Bugetul pe 2022. Grindeanu, sceptic cu bugetul

Vicepremierul Sorin Grindeanu spune că bugetul pe 2022 nu poate votat în Parlament înainte de sărbători. 

„E un semn de întrebare. Și eu am fost sceptic că vom putea, până în Sărbători, să îl şi votăm în Parlament. Mi-aş dori acest lucru, dacă aceste discuţii vor fi mai scurte şi vor mulţumi, cât de cât, fiecare titular și fiecare parte”, a spus Sorin Grindeanu.

Ministrul Finanţelor Publice, social-democratul Adrian Câciu este aşteptat să vină, luni, cu proiectul privind bugetul pe anul 2022. Preşedintele PSD Marcel Ciolacu spunea, săptămâna trecută, că, din punctul său de vedere, ar trebui să finalizăm anul şi cu un buget trecut prin Parlament. 

Întrebat, la sediul central al PSD, dacă legea bugetului va fi adoptată până la sărbătorile de iarnă, Ciolacu a spus: “În acest moment, ministrul Finanţelor am înţeles că a strâns toate solicitările de la ministere şi încercăm în şedinţa de coaliţie de azi, dacă nu o să mai facem una şi mâine şi poimâine, şi sperăm să finalizăm acest buget până pe data de 24. Sunt două variante puse în discuţie, ori până în 24 decembrie, dacă se finalizează absolut totul, inclusiv cu fondurile europene, ori la sfârşitul lui ianuarie în sesiune extraordinară”. 

Citiți România Liberă și pe Google News!

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Erdogan a grațiat șapte generali închiși pentru puciul din 1997 din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a graţiat şapte generali aflaţi în detenţie pentru rolul lor în puciul din 1997 împotriva primului guvern islamist din...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Parașutiștii și echipajul de zbor, în pericol din cauza închirierii avioanelor AN-2 scoase din uz

Un recent accident aviatic petrecut la Aerodromul Spătaru din Buzău a adus la lumină o situație îngrijorătoare în cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN)....
Ultima oră
Pe aceeași temă