36.9 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăLifestyleRaul Rusescu, revoltat de decizia Comisiei de Recurs

Raul Rusescu, revoltat de decizia Comisiei de Recurs

Raul Rusescu este revoltat că suspendarea de 16 jocuri dictată de Comisia de Disciplină în cazul fotbalistului ardelean a fost anulată de Comisia de Recurs a FRF. Rusescu a fost accidentat grav de Mureşan la meciul dintre ASA Târgu Mureş şi Steaua.

"Sunt şocat de decizia Comisiei de Recurs şi consider că nu este normal ca în 2014 să fie tolerate asemenea acte de indisciplină. Din păcate, s-a creat un precedent periculos pentru toţi jucătorii de fotbal. Nu pot şi nu am cum să fiu de acord cu această decizie. Din păcate pentru mine şi pentru familia mea, am trecut prin momente foarte dificile. Încă nu pot să estimez data când voi redeveni un om normal şi când voi putea să îmi desfăşor activitatea fără probleme. Este regretabil că s-a ajuns în această situaţie", a declarat Rusescu, pentru site-ul oficial al FC Steaua.

Site-ul echipei campioane a publicat radiografia efectuată de Raul Rusescu după intervenţia chirurgicală la care a fost supus după ce a suferit o fractură de orbită, în care se vede o placă de titan inserată în zona craniului.

Comisia de Recurs a FRF a anulat, luni, sancţiunea de 16 jocuri dictată de Comisia de Disciplină jucătorului formaţiei ASA Târgu Mureş, Gabriel Mureşan, după meciul cu Steaua. "Cu opinie majoritară: Admite recursul. Desfiinţează Hotărârea CD. Nr. 174/05.11.2014. Respinge plângerea formulată de FC Steaua Bucureşti SA ca inadmisibilă. Înlătură sancţiunile aplicate jucătorului Mureşan Gabriel", se arată pe site-ul LPF.

În schimb, Comisia de Recurs a păstrat cele şase etape de suspendare dictate în cazul mijlocaşului Ousmane N'Doye (ASA Târgu Mureş), sancţionat tot după meciul cu Steaua. "Cu opinie majoritară: Respinge recursul ca nefondat", a adăugat sursa citată.

La 5 noiembrie, Comisia de Disciplină a FRF l-a suspendat 16 partide pe mijlocaşul echipei ASA Târgu Mureş, Gabriel Mureşan, şi şase meciuri pe colegul său Ousmane N'Doye, după ce aceştia i-au accidentat pe Raul Rusescu, respectiv Claudiu Keşeru, la meciul cu Steaua, din etapa a XII-a a Ligii I.

De asemenea, Gabriel Mureşan a primit o penalitate sportivă de 25.000 de lei, în timp ce N'Doye a fost sancţionat cu 5.000 de lei.

Deciziile au fost luate după ce Comisia de Discplină a FRF a analizat aceste cazuri în urma unui memoriu depus de Steaua.

Claudiu Keşeru a fost lovit la cap cu piciorul de Ousmane N'Doye, în urma unui duel la minge la mijlocul terenului, atacantul fiind schimbat în minutul 22 cu Raul Rusescu. N'Doye nu a fost sancţionat în timpul jocului de arbitrul Istvan Kovacs.

La rândul său, Raul Rusescu, care l-a înlocuit pe Keşeru, a fost lovit cu cotul în figură de Gabriel Mureşan în minutul 29 al partidei, arbitrul Istvan Kovacs dictând fault şi sancţionându-l pe jucătorul gazdelor doar cu un cartonaş galben.

La 5 noiembrie, după decizia Comisiei de Disciplină, directorul general al clubului ASA Târgu Mureş, Daniel Stanciu, a declarat că Gabriel Mureşan nu trebuia suspendat pentru că arbitrul a văzut faza respectivă şi l-a sancţionat pe jucător cu cartonaşul galben.

"Comisia de Disciplină trebuia să judece în urma unui cartonaş roşu, nu în urma unuia galben. Proba video este valabilă la o fază nesancţionată de arbitru. Dar arbitrul a văzut faza, a dat fault şi a sancţionat cu cartonaş galben", a explicat atunci Stanciu, care a precizat că gruparea din Târgu Mureş va face recurs.

Rusescu va fi indisponibil timp de mai multe săptămâni, după ce a fost nevoit să suporte o intervenţie chirurgicală la ochiul drept.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă