20.7 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăLifestylePrima ediție a Cupei Mondiale a Legendelor va fi organizată în Qatar,...

Prima ediție a Cupei Mondiale a Legendelor va fi organizată în Qatar, în 2016

O nouă competiție, organizată în scopuri caritabile, Cupa Mondială a Legendelor, va avea prima sa ediție în 2016, în Qatar, stat care încearcă să-și consolideze imaginea înaintea găzduirii Cupei Mondiale de fotbal din 2022. Competiția din 2016 i-ar putea aduce din nou în teren pe veterani precum Zidane sau Maldini.

World Sport Company, care va organiza noua competiție dedicată fostelor legende ale fotbalului, a adresat o invitație statului Qatar pentru a găzdui prima ediție. Sub motto-ul “Legendary players for the less privileged”/"Jucători de legendă pentru cei mai puțin privilegiați", CM a Legendelor va aduce pe teren 16 echipe naționale, formate din foste vedete ale fotbalului mondiale. În total vor fi 32 de meciuri, conform Gulf Times.

“Când ești încă în activitate nu te gândești la cei vei face după ce nu vei mai juca în fotbalul profesionist. Acest turneu este o modalitate perfectă prin care să dai ceva înapoi comunității și o șansă de a-ți întâlni din nou foști colegi, adversari și prieteni”, a declarat Patrick Kluivert, fost internațional olandez care este ambasador al noii competiții.

Competiția este o modalitate prin care Qatarul își va putea consolida imaginea, în contextul scandalului privind acuzațiile de mită aduse unor oficiali ai acestei țări, care astfel ar fi încercat să câștige organizarea CM 2022. Organizarea Mondialului din 2022 de către Qatar a fost pusă sub semnul întrbării, recent, de către diferiți oficiali din cadrul federațiilor internaționale de fotbal.

CM a Legendelor ar urma să aibă loc o dată la doi ani.

Cele mai citite

Nu te teme, Babasha!

La sfârșitul săptămânii trecute, cântăreții de rock alternativ Coldplay au umplut de două ori Arena Națională. Chris Martin, liderul trupei britanice, a avut inițiativa...
Ultima oră
Pe aceeași temă