16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăLifestyleContra dezminte informațiile din presă. "Nu m-a contactat nimeni de la FRF"

Contra dezminte informațiile din presă. “Nu m-a contactat nimeni de la FRF”

Plecarea lui Victor Pițurcă de la națională și posibilii înlocuitori ai acestuia țin prima pagină a presei sportive din ultimele zile, iar pe fondul dezinformărilor în masă lucrurile riscă să apară distorsionat în ziare.

În timp ce Cosmin Contra este dat aproape ca înlocuitor sigur pentru Victor Pițurcă, în realitate tehnicianul român de la clubul spaniol Getafe nici măcar nu a fost contactat de FRF. Contactat de România liberă, Cosmin Contra neagă informațiile din ultima perioadă, potrivit cărora el ar urma să-i ia locul lui Victor Pițurcă la națională.

“Trebuie să dezmint din nou, pentru fiecare publicație în parte. Nu am fost contactat de nimeni de la FRF pentru un posibil mandat la națională. Sunt doar vorbe”, a declarat Cosmin Contra, contactat de România liberă. Tehnicianul roman spune că nu a fost contact pentru o preluare a echipei naționale nici pe perioada preselcției organizate de către FRF, în Spania, la Getafe.

“A fost o plăcere să mă revăd cu domnul Boiangiu, primul meu antrenor, dar nici el, nici alte persoane din federaţie, pe care le-am întâlnit în Spania, nu sunt mandatate să vorbească despre aşa ceva cu mine. Nu m-a contactat nimeni nici atunci pentru postul de selecţioner”. Contra a spus că nu a avut nicio întâlnire, în Spania, cu preşedintele FRF Răzvan Burleanu.

Federalii au organizat o selecționare masivă de tinere talente, provenind din rândul familiilor de români din Spania. Astfel federația încearcă să-și extindă peste hotare baza de preselcție pentru națională. Cosmin Contra, în calitate de gazdă, a fost de faţă la câteva dintre acţiunile FRF.

Cosmin Contra conchide că „Lumea trebuie să înțeleagă că este greu să pleci de la un club când ești sub contract.” Contra dezmite și informațiile potrivit cărora Getafe ar urma să fie preluată de un magnat din Orient. Tehnicianul este în relații bune cu conducerea clubului, însă spune că la urma urmei viitorul oricărui antrenor depinde de rezultate.

FRF vrea să liniștească lumea cu “fumigene”

FRF are propriii ultrași, iar fumigenele lansate în ultima perioadă de diverse publicații, cum ar fi viitorii înlocuitori ai lui Pițurcă, nu fac decât să mute atenția publicului în altă parte de la discuțiile reale dintre Burleanu și Pițurcă. Faptul că cel puțin la începutul mandatului său selecționerul a fost incomod pentru Burleanu, a fost deja confirmat chiar de disputele dintre cei doi. Așa-zisa reconciliere a avut loc doar în declarații, când de fapt în realitate lucrurile au stat diferit: Pițurcă a acceptat cu greu să plece înspre necunoscut, iar Burleanu a vrut cu disperare rezultate la început de mandat.

În acest context anunțul făcut de Victor Pițurcă, joi seară, privind renunțarea la echipa națională este aproape șocant. De bună voie selecționerul nu ar fi plecat, în ciuda telenovelei cu clubul din Arabia Saudită din ultima perioadă. Iar faptul că Pițurcă a părut mai de grabă abătut, debusolat, la conferința de presă, este un motiv în plus pentru speculațiile privind relația sa tensionată cu Burleanu.

Mircea Sandu a declarat ulterior că Pițurcă a fost obligat să renunțe la postul de selecționer, lucru care nu este deloc improbabil. Rămâne ca FRF să numească noul antrenor, iar printre primele nume sunt cele ale lui Olăroiu și Dan Petrescu, asta după ce varianta Contra nu a fost decât o dezinformare.

Cele mai citite

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...

Ben Affleck și Jennifer Lopez o iau pe drumuri separate? “Au probleme în căsnicie”

Ben Affleck și Jennifer Lopez au probleme în căsnicie, susține o persoană din interior. Cei doi locuiesc în case separate. Cu toate acestea, verighetele...

Bistrița: Un traficant de droguri este acuzat că a violat o minoră

La data de 16 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus...
Ultima oră
Pe aceeași temă