11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleMOBILA de BUCĂTĂRIE ITALIANĂ, un parcurs plin de emoție și creativitate

MOBILA de BUCĂTĂRIE ITALIANĂ, un parcurs plin de emoție și creativitate

Dacă există un spațiu indispensabil pentru italieni, acela este bucătăria. Este ambientul creativității și know-how-ului: un spațiu în care se întâmpină oaspeții, unde se întâlnesc cu familia și pot profita de un moment de relaxare fizică și emoțională. Ca o caracteristica a cestui tip de mobilier, mobila bucătărie italiană înglobează viața lucrurilor mici și atenția la detalii, exprimând atmosfera unei case și prin prisma funcționalității acesteia.

 

O capsulă a timpului: mobila bucătărie  italiană

Istoria mobilei de bucătărie italiană (înțeleasă ca un spațiu separat pentru prepararea alimentelor) se schimbă în timp și în contextul diferitelor clase sociale. Până în secolul al XIX-lea și pentru o bună parte a secolului al XX-lea în casele burgheze, bucătăria, cum ar fi cămara sau alte încăperi de utilitate, era un loc rezervat servitorilor, gospodina intra în ea doar pentru a organiza sau controla munca în bucătărie, iar stăpânul casei nu intra niciodată, spre deosebire de casele oamenilor obișnuiți, unde bucătăria era adesea singurul loc unde oamenii trăiau, pregăteau mâncare și se încălzeau în jurul vetrei.

Schimbarea mobilierului de bucătărie începe atunci când clasele muncitoare devin mai puțin sărace și, în același timp, din ce în ce mai puține familii își pot permite personalul de serviciu, care a devenit prea scump, moment în care bucătăria devine un loc unde femeia își petrece mult timp și vrea, prin urmare, să fie un mediu funcțional și plăcut

Crearea mobilei bucătărie italiană a devenit, ulterior, un teren de testare pentru noi materiale și tehnologii, cu un accent special pe practică, igienă și raționalizare, care ar putea contribui la economisirea timpului.

După cel de-al doilea război mondial, industria de mobilă bucătărie italiană a devenit primul mediu de reconstrucție și mulți producători italieni de mobilă s-au transformat în antreprenori în acest sector.

Din ce în ce mai multe femei italiene au început să lucreze, iar seara nu au vrut să fie singure în lucrul în bucătărie, astfel încât această cameră mobilată cu bucătării noi construite în acei ani a devenit centrul casei, un mediu pentru a primi oaspeți, unde mâncau împreună ca și familie, astfel că devine nucleul vieții de familie.

 

Design care dăinuie în timp: MOBILĂ BUCĂTĂRIE ITALIANĂ

În prima perioadă de după război, designerii italieni au creat lucrări care și-au lăsat amprenta pentru posteritate, cum ar fi frigiderul (primul frigider de designer proiectat de Marco Zanuso în 1954) sau primul set de  mobilă bucătărie italiană   modulară (destinată ca echipament inclus în mobilier proiectat și produs de industrie ) creat de Augusto Magnaghi tot în 1954 și premiat cu prestigiosul “Compasso d’Oro” pentru “independența sa stilistică față de modelul american agresiv”.

Deși au pornit de la studiul modelelor străine, designerii italieni de mobilă bucătărie italiană au vrut să-și creeze propriul stil modern bazat pe alegerea materialelor (cum ar fi măslinul și frasinul), culori și lumini care au făcut această cameră atât de funcțională și primitoare.

În 1963, Joe Colombo a conceput pentru BOFFI modelul Mini-Kitchen: un monobloc pe roți care conținea toate materialele de gătit necesare într-un singur metru cub (modelul original de lemn este expus la MOMA). Acest model încă face parte din colecția BOFFI numai că este realizat din Corian sau placaj de uz maritim tratat, pentru a fi folosită și în exterior.

În anii 1970, au fost create primele modele de electrocasnice încorporate și au fost introduse congelatoarele și mașinile de spălat vase, iar primele bucătării personalizate au fost create pentru a satisface nevoile clienților de a avea un loc personalizat în conformitate cu .

Apoi, în 1988 apare prima bucătărie suspendată, modelul “Nuvola” creată de Luca Meda pentru DADA, care și ea încă este inclusă în colecția actuală a producătorului de mobilă bucătărie italiană.

În ultimii ani, bucătăria a suferit o evoluție ulterioară, deschizându-se spre zona de zi/living. Zonele active au fost adesea incluse în insula sau peninsula care conțin chiuvetă și plită și care este doar o parte din spațiul mare care înglobează camera de zi și sufrageria. Ceea ce este important pentru producători este posibilitatea de a combina materiale sofisticate, ecologice și accesibile cu cele mai noi inovații tehnologice, astfel încât acest spațiu să devină din ce în ce mai funcțional și mai primitor.

Vă așteptăm la showroom-ul nostru să descoperiți mobilă bucătărie italiană   premium în diferite finisaje și configurații  și vă vom oferim consiliere profesională și proiectare 3D gratuită.

Showroom myKitchen | Bucătării cu personalitate

Bd. Ferdinand I nr. 70, Sector 2 | info@mykitchen.ro | 0749 032 522

Cele mai citite

Persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice

Ministerul Muncii anunță că platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și...

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă