22.9 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăLifestyleMeciuri memorabile în Liga Campionilor. Bayern, Șahtior și Chelsea, 20 de goluri...

Meciuri memorabile în Liga Campionilor. Bayern, Șahtior și Chelsea, 20 de goluri într-o singură seară

Seara de marți a fost un adevărat spectacol în Liga Campionilor, după ce trei echipe au reușit să înscrie împreună 20 de goluri, adică jumătate din totalul înscris de cele 16 echipe. Bayern Munchen, Șahtior Donețk și Chelsea au depășit orice așteptări în primele meciuri ale etapei a treia din faza grupelor.

Seara de marți a aparținut cu siguranță celor de la Bayern Munchen, care au câștigat cu 7-1, nu în fața oricărui adversar, ci a italienilor de la AS Roma. Mai mult de atât, victoria a fost reputată chiar în capitala Italiei, pe "Stadio Olimpico". Romanii au suferit cea mai grea înfrângere a lor din Liga Campionilor.

La fel cum au reușit la CM, când Germania a învins Brazilia, scor 7-1, după o serie de goluri foarte rapide și de această dată nemții au dat lovitura într-o manieră asemănătoare, de tip "Blitzkrieg". Lucrurile au fost clare pe Stadionul Olimpic încă din prima repriză, după ce Bayern a marcat 5 goluri, 3 dintre ele în doar 13 minute. Ca o comparație, la CM, nemții le dădeau brazilienilor, tot în prima repriză, 4 goluri în 13 minute.

Bayern a evoluat pe măsura renumelui său, asemenea unui colos al fotbalului, lucru care în bună măsură i se datorează lui Guardiola. Nu întâmplător este faptul că jocul nemților între linii aduce foarte mult cu cel al Barcelonei, în epoca sa de aur – epoca Guardiola. 

Un alt meci memorabil este cel al lui Șahtior Donețk, echipa lui Mircea Lucescu învingând în deplasare, cu scorul de 7-0, campioana Belarusului, Bate Borisov. Lucescu declara încă de dinaintea acestei partide că dubla cu Borisov este crucială pentru calificarea echipei sale în optimile Ligii Campionilor, iar răspunsul elevilor săi s-a văzut pe teren.

Șahtior a reușit să bată recordul de goluri înscrise într-o singură repriză, cu cele șase reușite din prima parte a jocului. Dintre acestea 4 au fost înscrise de un singur jucător, Luiz Adriano, care a mai marcat încă o dată, mai târziu, în minutul 82 (golul de 7-0). Echipa lui Lucescu este acum în grafic pentru optimi, ocupând locul al doilea cu 5 puncte, cu 2 mai mult decât Borisov. Într-o perioadă în care numele lui Lucescu este tot mai vehiculat la Casa Fotbalului pentru preluarea naționalei României, tehnicianul arată că trece printr-o perioadă foarte bună cu echipa sa de club.

Nu în ultimul rând un meci cu goluri multe, de o singură parte, a fost Chelsea – Maribor, scor 6-0. Londonezii au dominat clar partida cu Maribor, campioana Sloveniei. Dacă în celelalte două meciuri majoritatea golurilor au fost înscrise în prima parte, Chelsea a făcut un meci mult mai echilibrat, reușit câte 3 goluri în fiecare repriză. Cinci marcatori a avut Chelsea, arătând potențialul său ofensiv uriaș, cu Hazard marcând ultimele 2 goluri.

Echipa lui Mourinho nu pare a avea probleme într-o grupă din care mai fac parte Schalke și Sporting Lisabona, ocupând după primele 3 meciuri locul 1, cu 7 puncte, cu 2 în plus față de echipa germană.

Tot în grupa lui Chelsea s-a desfășurat marți seară poate cel mai palpitant meci, cel dintre Schalke și Sporting, încheiat cu victoria nemților, pe propriul stadion, scor 4-3. Spectacolul a fost mai ales în a doua repriză, la pauză scorul fiind de 1-1. După ce, în prima parte a jocului, au marcat Nani ('16), pentru portughezi, respectiv Obasi ('34) pentru germani, în repriza secundă marcatorii au fost în ordine: Huntelaar '51, Howedes '60 (Schalke), Silva '64 P, '78 (Sporting), Moting '90+3 P (Schalke). Soarta meciului a fost decisă de penaltiuri, lovitura de pedeapsă fiind atât cea care i-a readus în joc pe portughezi, cât și cea care i-a îngenunchiar pe aceștia. Golul lui Moting a fost cel mai târziu din această ediție, după ce a executat penaltiul fiind fluierat finalul partidei.

După o seară plină de spectacol Liga Campionilor continuă, miercuri, cu noi meciuri interesante, cel mai așteptat fiind duelul dintre Liverpool și Real Madrid, disputat acasă la "cormorani".

Cele mai citite

FOTO&VIDEO. Kate Middleton, prezentă la parada Trooping the Colour, în prima apariție publică după diagnosticul de cancer

Kate Middleton are prima apariție publică de la diagnosticul de cancer. Regele Charles al III-lea și nora sa, Kate Middleton, Prințesa de Wales, au făcut...

FOTO&VIDEO. Kate Middleton, prezentă la parada Trooping the Colour, în prima apariție publică după diagnosticul de cancer

Kate Middleton are prima apariție publică de la diagnosticul de cancer. Regele Charles al III-lea și nora sa, Kate Middleton, Prințesa de Wales, au făcut...

AUR și-a ales candidatul pentru funcția de președinte al României

Consiliul Naţional de Conducere al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) a decis astăzi, cu unanimitate de voturi, ca preşedintele partidului, George Simion, să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă