Coordonatoarea activităţilor de lobby ale companiei Google a demisionat

Vicepreşedintele Google pentru Politici publice, Susan Molinari, considerată coordonatoarea activităţilor de lobby ale companiei online la Washington, va fi transferată în alt post, pe fondul criticilor din Congresul SUA referitoare la protecţia datelor private.

Share

Rl online 0 comentarii

03.11.2018 - 12:09

Susan Molinari, fostă membră a Camerei Reprezentanţilor, a decis să demisioneze din funcţia de vicepreşedinte Google pentru Politici publice şi Relaţii guvernamentale, poziţie pe care o ocupă de aproape şapte ani. Susan Molinari va fi transferată pe poziţia de consilier de rang înalt din ianuarie 2019, anunţă trustul Alphabet, care deţine Google.

"Sunt împăcată cu efectuarea tranziţiei. Am aşteptat momentul potrivit pentru a mă retrage", a declarat Susan Molinari, în vârstă de 60 de ani, citată de agenţia Reuters.

Grupul Alphabet a fost criticat de politicieni republicani şi democraţi din SUA pentru refuzul de a-i trimite la audieri în Senat pe directorul general, Larry Page, sau pe directorul Google, Sundar Pichai. Directorul platformei de microblogging Twitter, Jack Dorsey, şi directorul executiv al Facebook au participat la audieri.

În septembrie, Sundar Pichai şi-a anulat o vizită în Asia pentru a se întâlni cu membri ai Congresului SUA şi a acceptat să depună mărturie spre sfârşitul anului. Compania Google a fost acuzată de preşedintele Donald Trump şi de alţi lideri republicani că rezultatele motorului de căutări online promovează conţinut critic la adresa conservatorilor şi marginalizează site-urile cu tendinţe politice de dreapta. Google a respins acuzaţiile.

Membri ai Congresului SUA au semne de întrebare în legătură cu planul Google de a accepta reglementările chineze privind cenzura, în contextul planului de lansare a unui motor de căutari online în China. Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, a cerut companiei Google să abandoneze proiectul din China.

Sundar Pichai a transmis joi că proiectul pentru piaţa chineză este "mai mult un experiment", subliniind că "nu este nimic iminent" în lansarea motorului de căutări online destinat pieţei chineze.

În octombrie, grupul Alphabet a decis închiderea reţelei de socializare online Google+, după ce au fost dezvăluite datele private a sute de mii de utilizatori.

Comentarii