9.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăPoliticăCiucă și Ciolacu caută alt candidat pentru Primăria Capitalei, în locul lui...

Ciucă și Ciolacu caută alt candidat pentru Primăria Capitalei, în locul lui Cîrstoiu

Liderii PNL și PSD, în frunte cu Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, sunt reuniți la Palatul Victoria, unde caută un alt candidat la Primăria Capitalei, în locul lui Cătălin Cîrstoiu, deși oficial nu s-a anunțat că ei nu mai susțin candidatura lui Cîrstoiu.

Cîrstoiu, se pare, nu participă la reuniunea din 22 aprilie a liderilor PNL și PSD. În schimb, la întâlnirea de la Palatul Victoria ar participa Gabriela Firea, cea care să oferise să candideze, din partea PSD, la funcția de primar general al Capitalei.

Conform celui mai recent sondaj de opinie, în aprilie 2024 primul favorit la postul de primar general este Nicușor Dan. Pe locul al doilea ar fi Cristian Popescu Piedone iar pe locul al treilea (dar la mare distanță de primii doi candidați) ar fi Cătălin Cîrstoiu.

În după-amiaza de 22 aprilie 2024, într-o declarație telefonică la postul Digi 24, Nicușor Dan sublinia că deja electoratul din București este “polarizat” de Nicușor Dan și Popescu Piedone, astfel că orice candidat nou care ar intra în competiție ar avea un mare handicap. Nicușor Dan, care este deja susținut de Dreapta Unită (USR – PMP – Forța Dreptei) și de Reper, a recunoscut că încă așteaptă să primească susținere și din partea PNL.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Attila Varga, judecător la CCR, a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Judecătorul Varga Attila de la Curtea Constituţională a României a fost internat, miercuri, în stare gravă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au precizat...

Avertismentul lui Norbert Wiener

Inteligența artificială a apărut pe o altă linie a abordării raționării decât cea moștenită din cultura clasică. Să amintim câteva momente de cotitură care...

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...
Ultima oră
Pe aceeași temă