24.5 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăLifestyleOzzy Osbourne şi Mary J. Blige, printre artiștii ce vor fi incluși...

Ozzy Osbourne şi Mary J. Blige, printre artiștii ce vor fi incluși în Rock & Roll Hall of Fame în 2024

Anul acesta, Rock & Roll Hall of Fame își deschide porțile pentru o nouă serie de legende din lumea muzicală, printre care se numără Cher, Ozzy Osbourne și Mary J. Blige, conform informațiilor furnizate de CNN.

În categoria dedicată interpreților, lista artiștilor incluși în 2024 este impresionantă, cu nume precum Mary J. Blige, Cher, Dave Matthews Band, Foreigner, Peter Frampton, Kool & The Gang, Ozzy Osbourne și A Tribe Called Quest. Acești artiști vor fi omagiați pentru contribuția lor semnificativă la industria muzicală și pentru impactul lor de durată în lumea rockului și a muzicii pop.

Jimmy Buffett, MC5, Dionne Warwick şi Norman Whitfield

Jimmy Buffett, MC5, Dionne Warwick şi Norman Whitfield au fost selecţionaţi pentru a fi recompensaţi cu premiul pentru excelenţă muzicală.

Anunțul a fost făcut duminică, în timpul episodului “Rock & Roll Hall of Fame Night” din cadrul emisiunii “American Idol”.

Artiştii care vor fi incluşi în Rock & Roll Hall of Fame au fost selectaţi dintre candidaţii anunţaţi la începutul acestui an şi au creat o muzică a cărei originalitate, impact şi influenţă au schimbat cursul rock-and-rollului, potrivit organizatorilor.

Printre nominalizații din acest an s-au numărat Sinéad O’Connor, Lenny Kravitz și Mariah Carey.

Pentru a fi eligibil în ceea ce privește nominalizarea pentru includerea în Rock & Roll Hall of Fame, un artist individual sau o trupă trebuie să fi lansat prima piesă cu cel puțin 25 de ani înainte de anul nominalizării.

Ceremonia de inaugurare a Rock & Roll Hall of Fame 2024 va avea loc în direct sâmbătă, 19 octombrie, la Rocket Mortgage Fieldhouse din Cleveland, Ohio.

Ce este, mai exact, Rock & Roll Hall of Fame?

În lumea muzicii, există un loc sacru unde artiștii devin legende și sunetul lor rămâne veșnic în inimile fanilor. Acest loc este cunoscut sub numele de Rock & Roll Hall of Fame, o instituție iconică care celebrează influența și contribuția extraordinară a artiștilor la evoluția muzicii rock și a culturii pop.

Situat în Cleveland, Ohio, Statele Unite ale Americii, Rock & Roll Hall of Fame a fost fondat în 1983 de către muzicianul visionar și producătorul Ahmet Ertegun, împreună cu alte personalități influente din industria muzicală. Scopul său era să recunoască și să onoreze artiștii și influența lor asupra genului rock and roll și să creeze un loc unde muzica sărbătorește creativitatea, originalitatea și diversitatea.

În fiecare an, Rock & Roll Hall of Fame anunță noii artiști, marcând astfel contribuția de neegalat a acestora la istoria muzicii. Nominalizările sunt evaluate de către un comitet de experți din industria muzicală, iar artiștii aleși devin parte dintr-un select club al legendelor muzicii rock.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

NATO ar pregăti o misiune într-o țară din afara Alianței. Ungaria a refuzat să participe, România ar accepta să apere Republica Moldova

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a dezvăluit că NATO lucrează la un scenariu pentru o acțiune într-o țară din afara Alianței, acțiune la care Ungaria...

Plecarea românilor la muncă sau la studii în străinătate poate fi transformată dintr-o pierdere într-o oportunitate, susține Iohannis

Președintele Klaus Iohannis este de părere că plecarea românilor la muncă sau la studii în străinătate poate fi transformată "dintr-o pierdere pentru România, într-o...

nu l-a și spălat, când l-a scos din mocirlă

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, a explicat de ce Partidul Național Liberal (PNL), care stă drepți, de ceva...
Ultima oră
Pe aceeași temă