18.9 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia – Ucraina, ziua 768. Ministrul de Externe al Ungariei susține că...

Rusia – Ucraina, ziua 768. Ministrul de Externe al Ungariei susține că UE, NATO și “stânga” din SUA pot genera un război mondial, prin ajutorul oferit Ucrainei

Ministrul de Externe al Ungariei susține că liderii UE și ai NATO, precum și politicienii de stânga din SUA, aduc riscul unui nou război mondial, prin faptul că oferă sprijin militar Ucrainei.

Ministrul de Externe de la Budapesta, Szijjártó Péter, este un colaborator apropiat al premierului Viktor Orbán, care, la rândul său, are o relație bună cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

“Pregătirile de la Bruxelles pentru Războiul Mondial sunt din ce în ce mai puternice, acum există aproape o licitație între stânga americană, NATO și Bruxelles, în loc să se concentreze pe stabilirea păcii și să caute soluții diplomatice. Noi transporturi de arme și miliarde de euro sunt pe ordinea de zi astăzi”, a transmis ministrul maghiar de Externe, în timp ce se află într-o vizită în Luxemburg.

Cu câteva ore mai înainte, când pleca de la Budapesta, ministrul Szijjártó avusese o altă postare în care susținea că, după decizia Congresului SUA de a aproba ajutorul de 61 de miliarde USD pentru Ucraina, “politicienii europeni pro-război” vor să aducă pe agenda miniștrilor de Externe și ai miniștrilor Apărării din UE ideea unui nou ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de mai multe miliarde de euro.

În data de 22 aprilie 2024, miniștrii de Externe și miniștrii Apărării din cele 27 de țări membre UE au o reuniune în Luxemburg.

Citește și:

Statele Unite au aprobat ajutorul pentru Ucraina, de 61 de miliarde USD

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Coreea de Nord a declarat că încercarea sa de a lansa un nou satelit militar de recunoaștere s-a soldat cu un eșec

Coreea de Nord a declarat că încercarea sa de a lansa un nou satelit militar de recunoaștere s-a soldat cu un eșec luni, când...

Încă un sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Numărul sportivilor care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Paris a ajuns la 89, după ce triatlonistul român de origine franceză Felix...

VIDEO. Misha Miller, tânăra care scoate hit după hit, despre viața personală: “Nu m-am gândit la nuntă!”

Misha Miller, tânăra care scoate hit după hit, nu are o problemă atunci când vine vorba despre viața ei personală. Artista a vorbit deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă