16 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Au fost premiați cei mai buni bucătari care gătesc produse vegetale

Într-un concurs desfășurat la București a fost premiat cel mai bun bucătar („Chef”) care gătește după VeggiePorția – o metodă nutrițională pentru mese echilibrate pe bază de alimente de origine vegetală.

În căutarea primului VeggieChef, pe 15 iulie, la competiție au participat trei bucătari cunoscuți – Chef Cristian Șerb, Chef Bogdan Vandici și Chef Cristian Voicu – care au gătit doar cu ingrediente pe bază de plante și produse Garden Gourmet de la Nestlé, prezentate în avanpremieră. Ei au fost atent observați și notați de către un juriu format din persoane de referință pentru zona gastronomiei: Chef Ștefan Popescu, Dr. Laura Davidescu, nutriționist, și Ștefan Oprea, Președinte Institut Culinaire Disciples Escoffier România.

„Nu degeaba se spune că sănătatea pornește din farfurie și este datoria noastră, a tuturor bucătarilor, să nu ne rezumă doar la gustul și aspectul unei farfurii, dar și la conținutul nutrițional echilibrat al acesteia, adăugând un aport cât mai mare de alimente vegetale”, spune Chef Ștefan Popescu, membru al juriului VeggieChef.

„Preparatele pe bază de proteine vegetale sunt preferatele mele în bucătărie, pentru că sunt versatile, extraordinar de colorate, jucăușe, exact ce-mi face plăcere și îmi dă voie să mă exprim în stilul și în vibe-ul pe care mi-l doresc în preparatele mele. VeggieChef, prima ediție din România, mi-a oferit un super feeling, cu energie pozitivă, oameni frumoși, adunați pentru un scop comun, pentru educația gastro-alimentară, pentru emanciparea gusturilor și texturilor și pentru diversificarea alimentației. Produsele Garden Gourmet, folosite la concurs, sunt deosebit de gustoase, cu textura apropiată de carne, pentru că sunt substitute ale cărnii tradiționale. M-am simțit extraordinar alături de toată echipa, de colegii mei de banc, nu vreau să le spun concurenți, pentru că ne-am despărțit cu drag și am reușit să legăm niște prietenii care să țină ani de zile. Mă bucur nespus pentru câștigarea primului titlu de VeggieChef din România, energia pe care o simt este ca un tsunami care curăță tot negativismul din ultima vreme și mă simt împlinit. Mulțumesc organizatorilor pentru că am avut oportunitatea de a demonstra că și în România putem să facem lucruri interesante și delicioase”, spune Chef Bogdan Vandici, câștigătorul VeggieChef.

„Alături de trei Chefi cunoscuți publicului larg pentru activitatea lor, ne-am propus să arătăm oamenilor cât de ușor poate fi să gătești preparate delicioase pe bază de plante. Aceștia au demonstrat în doar câteva minute că într-un astfel de meniu poți păstra forma, culoarea, savoarea, consistența, texturile și aromele îmbietoare prin imaginație și curaj în farfurie, pentru un stil de viață cât mai sănătos, iar produsele Garden Gourmet folosite ne-au permis să îmbinăm frumos ce e bun pentru noi cu ce e bun pentru planetă. Prin acest demers încercăm să oferim oamenilor opțiuni echilibrate și gustoase, încurajând creșterea consumului de alimente de origine vegetală în meniul de zi cu zi”, a declarat Ovidiu Tunaru, Business Executive Officer Nestlé Proffesional South East Market.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă