11.3 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Un pensionar a vrut să-și dea foc în fața Ministerului Muncii. Violeta Alexandru a trimis un control

Un pensionar a vrut să-și dea foc în fața sediului central al Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Incidentul s-a produs marți, 15 decembrie, în jurul orei 12. Gestul sinucigaș a fost oprit printr-o intervenție a polițiștilor și a jandarmilor, a anunțat un comunicat al Jandarmeriei Române. Potrivit acestui comunicat, în momentul în care a fost imobilizat de forțele de ordine, bărbatul avea hainele deja îmbibate cu un lichid care mirosea a benzină.

De asemenea, forțele de ordine au cerut și sprijinul unei ambulanțe.

În urma acestui incident, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) a anunțat că ministrul Violeta Alexandru a trimis un control la Casa de Pensii Sector 6.

MMPS precizează că, anterior incidentului de marţi, bărbatul a trimis mai multe petiţii către Ministerul Muncii, în care îşi declara nemulţumirea faţă de modul cum i-a fost calculată pensia. MMPS i-a răspuns pensionarului, comunicându-i punctul de vedere al Casei Teritoriale de Pensii Sector 6 precum şi al Casei Naţionale de Pensii Publice, „ambele nemulţumindu-l” pe acest pensionar. 

Marți, ministrul Muncii a mai dispus și o nouă verificare a calculului pensiei acestei persoane, verificare care să fie coordonată chiar de preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă