21.2 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomeSocialJustițieTribunalul din Buzău își suspendă activitatea în semn de protest față de...

Tribunalul din Buzău își suspendă activitatea în semn de protest față de modificările din statutul magistratului

Tribunalul Buzău îşi va suspenda activitatea, în perioada 6-9 iunie, în semn de protest faţă de preconizatele modificări legate de pensionare din statutul magistratului.

Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Buzău solicită imperativ dialog în legătură cu modificarea oricăror modificări legate de pensionare şi solicită din partea Guvernului predictibilitate şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

„Solicită imperativ ca orice soluţie legislativă să fie urmarea dialogului loial între puterea judecătorească şi cea legislativă, pentru găsirea unor rezolvări care respectă predictibilitatea, garanţiile constituţionale şi demnitatea statutului de judecător. Solicită ferm ca modificările legislative preconizate să nu afecteze drepturile magistraţilor aflaţi în funcţii şi orice eventuală modificare a vârstei de pensionare să producă efecte exclusiv în privinţa judecătorilor recrutaţi sub imperiul noilor reglementări ce trebuie, în mod imperativ, corelate cu ritmul îmbunătăţirii condiţiilor de muncă. Solicită imperativ asigurarea resurselor materiale şi umane necesare unei normale organizări a activităţii instanţelor de judecată, în scopul respectării drepturilor la un proces echitabil şi la soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil”, se arată în comunicatul transmis de Tribunalul Buzău.

Vor fi, însă, organizate şedinţe de judecată în cauze în care sunt judecate persoane în stare de detenţie, pentru măsuri preventive, drepturi şi libertăţi, ordine de protecţie, ordonanţe preşedinţiale sau probleme legate de minori şi familie. Totodată Tribunalul Buzău anunţă că va organiza o nouă adunare a judecătorilor pe 8 iunie „pentru reanalizarea situaţiei care a generat protestul”.

De asemenea, magistraţii anunţă că susţin demersurile legale pe care le vor întreprinde personalul auxiliar de specialitate şi personalul conex din instanţe faţă de proiectul de lege privind pensiile de serviciu, „inclusiv sub forma protestului”.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

O fetiță pierdută într-o pădure a fost găsită dormind alături de câinii familiei. Unul se oferise să-i fie pernă

"S-a întins și a folosit câinele cel mic drept pernă, iar celălalt câine s-a așezat lângă ea s-o protejeze", a declarat joi locotenentul...

Buzatu l-a făcut mare pe Farmazon. La el se duceau toate contractele CJ. Dezvăluiri de senzație la Culisele Statului Paralel

"Pe orice poți să-l bănuiești pe Buzatu, dar nu că ar fi prost, însă de data asta a fost foarte prost, dar probabil...

Horoscopul dragostei pentru săptămâna 25 septembrie-1 octombrie. La ce zodii vine Cupidon în vizită?

Ne aflăm într-o perioadă schimbătoare, iar influența astrelor asupra vieții noastre poate fi puternică. Astrele vin cu vești importante pentru multe zodii, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies