5.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiTimișoara primește căldură și apă caldă pentru încă o săptămână

Timișoara primește căldură și apă caldă pentru încă o săptămână

Timișoara primește căldură și apă caldă pentru încă o săptămână, aceasta fiind soluția de ultim moment a ministrului interimar al Energiei, Virgil Popescu. „Este o soluție de avarie găsită cu un alt furnizor de gaz”, a declarat, miercuri, oficialul. 

Timișoara primește din nou căldură și apă caldă. Cât va ține „minunea”

Ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu, se implică în situația disperată și fără precedent care se petrece în aceste zile într-unul din cele mai mari orașe ale țării. Ieri, Timișoara a rămas fără căldură și apă caldă, iar acest lucru a afectat peste 50.000 de gospodării, spitale, școli, grădinițe și instituții publice sau private. 

Caloriferele au înghețat, iar locuitorii s-au încălzit cu reșouri, aeroterme, s-au îmbrăcat mai gros în casă sau au tras pe ei încă o plapumă. 

Timișoara primește cădură și apă caldă pentru încă șapte zile, a declarat ministrul Virgil Popescu
Virgil Popescu se implică în criza termoenergetică de la Timișoara

Virgil Popescu: „S-a găsit un furnizor nou”

„Pentru Timișoara s-a găsit un furnizor care pentru o săptămână, împreună cu primarul au căzut de acord să livreze gaze. Este o soluție provizorie”, a precizat ministrul. „ Aseară am discutat cu primarul, cu prefectul și cu furnizorul. Primarul să știe că dacă nu găsește o sursă de finanțare, tuturor furnizorilor le va fi teamă că rămân cu gazul livrat și neplătit. Trebuie să caute soluții pentru a debloca și stabiliza situația din Timișoara pentru această iarnă. Problema de la Timișoara e strict a administrației locale, cum și-au gestionat problema așa o au”, a mai adăugat Virgil Popescu. 

Timișoara va primi căldură și apă caldă dar soluția este un scurt răgaz, a spus Alin Nica
Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, somează Primăria să rezolve urgent problema

Alin Nica: „Populația nu trebuie să sufere pentru greșelile Primăriei”

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a declarat că Timișoara primește din nou căldură și apă caldă, dar acest lucru se va întâmpla doar pentru o săptămână. Este doar un răgaz pe care un alt furnizor l-a dat atât primăriei, cât și populației. Dar e ceva temporar căci, dacă nu se găsesc resurse financiare pentru a debloca această criză, orașul va îngheța din nou.

„Este un răgaz câștigat cu ajutorul lui Virgil Popescu, ministrul Energiei și al unui furnizor de gaze naturale care a înțeles câtă nevoie de ajutor au timișorenii. E o soluție de avarie, rezultatul multor negocieri la care am participat, explicând de fiecare dată că populația nu trebuie să sufere pentru greșelile Primăriei. Mai sunt și alte soluții pe masă, în discuție, dar mă aștept și la participarea administrației locale a municipiului”, a scris președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a semnalat problema cu mul timp înainte ca orașul să înghețe

Timișoara primește căldură și apă caldă de 5 milioane de lei

„Încheiem în aceste ore un contract de urgență pentru o cantitate de gaz care asigură clienților Colterm căldura și apa caldă pentru o săptămână, într-un sistem minimal. Plata o asigurăm în avans din bugetul local: 5 milioane de lei, toți banii de care dispunem momentan. În seara asta, Colterm va fi reconectat la gaz și va putea reporni sistemul de încălzire. Din păcate, va putea opera doar cu CET Sud cu un consum minim de gaz, ceea ce va asigura funcționarea sistemului preponderent în orele de noapte. Spitalele vor avea căldură fără întrerupere. Continuăm să lucrăm pe mai multe variante de soluții pentru ca timișorenii abonați la Colterm și spitalele să aibă în această iarnă căldură și apă caldă. Susținerea din partea bugetului de stat va trebuie să joace un rol important, acest lucru fiind valabil pentru toate companiile de termoficare din România”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

Potrivit acestuia, urmează o perioadă grea pentru toți din cauza creșterii prețului la gaz și energie electrică.

Marți, aproximativ 50.000 de gospodării din oraș și spitalele din Timișoara au rămas fără căldură și apă caldă, după ce s-a sistat furnizarea gazului către Colterm, compania de termoficare din Timișoara, scrie Digi24.

CITEȘTE ȘI: Alin Nica salvează o parte dintre “morții de frig” ai lui Fritz

Cele mai citite

Comisia Europeană ne-a transferat cei 1,8 miliarde de euro din PNRR

Comisia Europeană a transferat astăzi, 2 decembrie, României 1,8 miliarde EUR sub formă de prefinanțare, echivalentul a 13 % din totalul de granturi alocate...

VIDEO – Un jandarm cade cu tot cu cal la Parada de 1 Decembrie din București

Un jandarm cade cu tot cu cal la parada de 1 Decembrie din București, iar imaginile au devenit virale. Momentul a fost surprins de...

Revolut va acorda primele credite în trimestrul întâi al anului viitor

După lansarea Revolut bank din luna martia a acestui an, compania anunță că în primul trimestru al anului viitor va acorda și primele credite....
Ultima oră
Pe aceeași temă