16.6 C
București
sâmbătă, 27 mai 2023
AcasăPoliticăAlin Nica salvează o parte dintre “morții de frig” ai lui Fritz

Alin Nica salvează o parte dintre “morții de frig” ai lui Fritz

Peste 50.000 de familii din Timișoara au rămas fără căldură și apă caldă, în urma sistării livrărilor de gaz de către compania germană E.On societății locale COLTERM, trimisă în insolvență de administrația Dominic Fritz. Alin Nica, președintele CJ Timiș a găsit o soluție temporară pentru unul dintre spitale.

Cel mai grav lucru e că de ieri, cinci spitale nu mai au căldură și apă caldă. Prefectul interimar al județului Timiș, Ovidiu Drăgănescu, a făcut apel la compania E On, în care statul are 37 % din acțiuni și Fondul Proprietatea 12 %, să livreze măcar spitalelor. Nu s-a perfectat încă niciun acord.

Citește și: Alin Nica face plângeri penale împotriva celor care țin timișorenii în frig

Primăria Timișoarei, condusă de useristul Dominic Fritz, a fost amendată în vară de Ministerul Mediului cu 21 de milioane de euro pentru că nu a achiziționat certificatele verzi necesare. Colega sa de partid, Anca Dragu, actualul președinte al Senatului, a fost vicepreședinte al E On.

Video AICI!

50.000 de familii din Timișoara au rămas fără căldură și apă caldă

Pentru a trece rapid peste criză, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a hotărât împreună cu Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara, să fie puse în funcțiune aparatele de climatizare și toate păturile electrice disponibile pentru a ajuta pacienții să reziste în saloanele neîncălzite.

citește și: România, noua Lombardie

“Este o soluție de avarie, pentru câteva zile, până când Spitalul Județean va avea centrala proprie de încălzire, astfel încât să nu mai depindă de termoficarea gestionată de Primăria Timișoara. Mâine, Consiliul Județean Timiș va aloca bani în acest sens, iar conducerea Spitalului s-a angajat să facă tot posibilul să urgenteze lucrarea și să protejeze pacienții care nu au nicio șansă să lupte deopotrivă cu boala și cu frigul,” a anunțat Alin Nica, printr-o postare pe facebook.

Măcar anumitor timișoreni dintre cele 50.000 de familii din Timișoara să li se ușureze suferința, scrie un comentator de facebook.

Alin Nica i-ar fi spus, conform surselor noastre, încă din vară lui Dominic Fritz că există varianta semnării unui contract cu Romgaz, iar Transgazul să aducă o conductă până la Colterm. Edilului Timișoarei nu i-a păsat.

În vară, primăria condusă de Dominic Fritz a plătit o amendă de 21 de milioane de Euro pentru neachiziționarea certificatelor verzi. A scos toți reprezentanții PNL din Consiliul de Administrație al COLTERM.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă