3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiSănătateTobe pentru supereroi. Cum vindecă prin muzică Crucea Roșie

Tobe pentru supereroi. Cum vindecă prin muzică Crucea Roșie

 După ce i-a învățat să bată la tobe, în scop terapeutic, pe medici și asistente, acum a venit rândul voluntarilor de la Crucea Roșie să ia lecții de percuție. 

Proiectul „Tobe pentru supereroi” a fost lansat în urmă cu o lună.

16 cadre medicale au participat la prima parte a proiectului inițiat de percuționistul Andrei Marcovici, membru al Orchestrei Filarmonicii Sibiu. „Entuziasmul, interesul și devotamentul medicilor și asistentelor care au venit la orele de percuție m-au determinat să pregătesc o surpiză pentru publicul larg la finalul proiectului, în luna mai, dar, în același timp, să și dezvolt această idee”, a declarat Andrei Marcovici.

În a doua etapă a proiectului, supereroii vizați sunt voluntarii de la Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, Filiala Sibiu.

„Le-am lansat voluntarilor Crucii Roșii invitația de a participa, terapeutic, la lecții de cântat la tobe. Mulțumim Filarmonicii de Stat Sibiu și muzicianului Andrei Marcovici pentru că au găsit modalitatea aceasta faină de a conecta lumea voluntariatului cu lumea muzicii, într-un gest de solidaritate, care ne mai ridică presiunea de pe umeri” a declarat Răzvan Biriș, director Crucea Roșie Sibiu.

Cursurile de percuţie au loc în Sala „Henry Selbing” a Filarmonicii de Stat Sibiu, în fiecare luni şi miercuri, între orele 17 şi 19.

„Andrei Marcovici este absolvent al Universității de Muzică Wuppertal (Germania), în anul 2005. Membru al Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu, este pasionat de muzică contemporană, în formule diferite – atât alături de muzicieni cât şi de artiști vizuali, actori sau dansatori”, au transmis reprezentanții Filarmonicii.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. S-a ocupat de partea de comunicare a instituției Avocatului Poporului, în calitate de consilier al Avocatului Poporului, în perioada februarie 2015- iulie 2019. Este absolvent și licențiat al trei facultăți: Facultatea de Fizică, Facultatea de Automatizări, Facultatea de Drept, ultima fiind terminată în iulie 2021. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Hunor i-a cerut amabasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că i-a solicitat ambasadorului Germaniei la Bucureşti să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare...

Olanda, cel mai mare scor al Campionatului Mondial de handbal feminin din Spania

Olanda face show la handbal feminin. A reușit scorul Campionatului Mondial din Spania, notează Agerpres. Suedia rămâne echipa cu cele mai multe goluri marcate într-un...

Inițiativa lui Macron: misiune europeană comună în Afganistan

Emmanuel Macron, președintele Franței, își dorește să existe cât mai curând o misiune europeană comună pentru Afganistan. Mai multe ţări europene lucrează la deschiderea unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă