17.8 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăPoliticăElena Udrea despre Traian Băsescu: "Dacă salvarea de la Bruxelles îl ducea...

Elena Udrea despre Traian Băsescu: “Dacă salvarea de la Bruxelles îl ducea la Moscova, neavând pază, neavând nimic?”

Elena Udrea, fosta consilieră a lui Traian Băsescu, critică decizia prin care lui Băsescu i s-a ridicat protecția cuvenită foștilor șefi de stat.

“Nu ştiu, mă întreb ce s-ar întâmpla dacă, din greşeală, salvarea care l-a luat pe Traian Băsescu de la Bruxelles îl ducea la Moscova? Ce s-ar fi întâmplat în cazul ăsta, neavând pază, neavând nimic?”, a comentat, marți, Elena Udrea.

Ulterior, ea a revenit cu o clarificare a acestui punct de vedere.

“Cand am intrebat retoric, ce s-ar fi intamplat daca salvarea care l-a luat pe fostul Presedinte, nu l-ar fi dus la un spital din Bruxelles ci la unul din Moscova, avand in vedere ca nu mai are asigurata protectia, evident ca nu am vrut sa sugerez ca Traian Basescu ar putea, din proprie initiativa, sa devoaleze informatiile si secretele pe care le detine ca fost sef de stat european si membru NATO, timp de 10 ani. Ci ca ar putea fi fortat, prin orice mijloc de constrangere inclusiv fizica, sa dezvaluie lucruri importante pentru adversarii Romaniei, UE, Nato, daca ar fi cineva interesat sa obtina astfel aceste informatii. Iar in contextul razboiului cu care se confrunta lumea azi, mi se pare firesc sa te gandesti la o asemenea posibilitate”, a explicat Elena Udrea într-o postare pe Facebook.

Comentariile acesteia intervin după ce Traian Băsescu a pierdut drepturile aferente unui fost președinte al României. El nu mai are dreptul la locuință de protocol, la mașină de la SPP și la pază de la SPP. Aceste drepturi i-au fost anulate după ce decizia de colaborare cu Securitatea a rămas definitivă.

Cine ar fi dorit să-l lase fără protecție pe fostul șef de stat

Elena Udrea lansează și o ipoteză despre substratul acestei decizii privitoare la Băsescu.

“Eu nu cred ca toata povestea asta vine de la Johannis. Are prea multi ani de politica in spate, are deja 8 ani ca Presedinte al Romaniei, nu cred ca s-ar ocupa cu lucruri asa meschine. In plus, are multe altele pe cap acum, cu razboiul de la granita. Si il consider un om inteligent, care intelege ca odata deschisa Cutia Pandorei, orice va fi posibil in viitor sa i se intample unui fost Presedinte”, avertizează Elena Udrea.

Elena Udrea a fost consiliera lui Traian Băsescu

Elena Udrea a fost deputat din partea PDL și ministru al Turismului în guvernul Boc. În anul 2005, ea a fost consilier de stat, șef al Cancelariei președintelui Băsescu. Pentru o scurtă perioadă, Udrea a deținut funcția de președinte PMP – partid înființat de Traian Băsescu.

Traian Băsescu a fost președintele României între anii 2004 – 2014. În prezent, el este europarlamentar.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Membrii români în PE: Vocea mediului de afaceri ar trebui să fie mai puternică la Bruxelles

Vocea cetățenilor și a mediului de afaceri ar trebui să se facă mai bine auzită în procesul de luare a deciziilor de la Bruxelles,...

Decizie radicală luată de soția lui Michael Schumacher. A scos la licitație o colecție rară de ceasuri

Soția lui Michael Schumacher, Corinna, se află într-o luptă continuă pentru a asigura resursele necesare pentru a-l ajuta pe celebrul pilot de Formula 1,...

Contraoferta lui Xi Jinping la Europa cu două viteze

Liderul chinez Xi Jinping a vizitat recent trei state europene: Serbia (care nu e membră a UE), Franța și Ungaria. Peste tot i s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă