29.1 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăPoliticăCondiția pusă de PNL pentru ca salariile să fie majorate - VIDEO

Condiția pusă de PNL pentru ca salariile să fie majorate – VIDEO

În timp ce bugetarii protestează de săptămâni întregi, liberalii negociază majorarea salariului. Dacă salariul minim a fost mărit cu 10,8% la începutul anului, prețurile au crescut în medie cu 30%.

În toată această nebunie a scumpirilor, salariile au rămas nemajorate. Doar cadrele medicale și profesorii au avut parte de mici majorări, însă și acești sunt nemulțumiți. Nu mai vorbim despre angajații din sectorul privat unde sunt majoritatea, însă aceștia nu au unde să-și strige of-ul.

Între timp, Coliția pare că discută și acest aspect la majorării, însă liberalii nu cedează așa de ușor și cer o majorare în toate sectoarele bugetare.

Cîțu, despre majorarea salariilor

Întrebat la Parlament despre scumpiri și majorări de prețuri, Florin Cîțu a declarat că:

„Nu am ajuns la o concluzie. Aici sunt două lucruri. S-a discutat și de creșterea salariilor într-un anumit sector. Am zis că sunt de acord cu amândouă, dar să fie extinse. De exemplu, dacă există resurse, Ministerul Finanțelor susține creșterea salariilor, atunci suntem de acord să se facă pentru toate sectoarele pentru că inflația îi afectează pe toți.

Înțeleg din discuțiile cu sindicaliștii din apărare și securitate națională că la Ministerul Finanțelor s-au găsit resurse pentru creșterea salariilor. Perfect, spunem ”da”, dar să fie făcute pentru toate sectoarele. Prin ”sunt resurse”, eu înțeleg că nu e afectat deficitul bugetar.

Ca principiu, am spus că dacă vrem să plafonăm prețurile, o să apară întreagă discuție care alimente. Atunci ori le plafonăm pe toate… La toate produsele să nu crească prețurile, e un principiu liberal până la urmă, că nu putem să alegem noi Guvernul.” a declarat Florin Cîțu.

O nouă avalanșă de scumpiri de la 1 februarie

Avocatul Poporului arată, în cel mai recent raport privind respectarea dreptului la muncă, că în scopul respectării dreptului la muncă și protecție socială, din perspectiva respectării demnității și valorii persoanei umane, statul trebuie să ia măsuri pentru determinarea salariilor minime de natură a asigura salariaților o protecție corespunzătoare prin raportare la nevoile acestora și a familiilor lor la nivelul general al salariilor din țară, costul vieții, prestațiile de securitate socială, nivelurile de trai ale altor grupuri sociale și să mențină un înalt nivel de folosire a forței de muncă.

Urmărește România Liberă pe Facebook și Google News!

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Huzurul din bani publici pentru pseudo vătaful masonilor, plagiatorul Radu Bălănescu

Plagiatorul Radu Ninel Bălănescu a rămas în continuare vătaful masonilor din România, chiar dacă scriptic nu este la butoane și continuă să fie...

Huzurul din bani publici pentru pseudo vătaful masonilor, plagiatorul Radu Bălănescu

Plagiatorul Radu Ninel Bălănescu a rămas în continuare vătaful masonilor din România, chiar dacă scriptic nu este la butoane și continuă să fie...

Un autocar și un autocamion din Ucraina s-au ciocnit în județul Constanța. Autocarul transporta copii ucraineni în Bulgaria

Un autocar și un autocamion, ambele din Ucraina, s-au ciocnit în județul Constanța, în noaptea de duminică spre luni, 16 spre 17 iunie 2024. Accidentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă