25.2 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăInternaționalPericol cibernetic: Australia semnalează amenințarea hackerilor chinezi

Pericol cibernetic: Australia semnalează amenințarea hackerilor chinezi

Australia emite un avertisment privind amenințarea persistentă a hackerilor chinezi

Într-un document transmis AFP, Australian Signals Directorate a menționat un grup cunoscut sub numele de „APT40”, care are legătură cu Beijing și care a desfășurat operațiuni cibernetice pentru serviciile Ministerului chinez al Securității Naționale, al cărui sediu se află în provincia chineză Hainan, transmite Agerpres.

Agenția australiană a explicat că grupul încearcă să se infiltreze în dispozitive vechi, conectate la rețele informatice sensibile, pentru a evita să fie detectat.

„APT40 desfășoară cu regularitate operațiuni de recunoaștere pe rețele strategice din Australia”, pentru a-și identifica „țintele”, se arată în documentul redactat în colaborare cu agențiile de securitate cibernetică din Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Japonia, Coreea de Sud și alți parteneri internaționali.

Experții în securitate cibernetică afirmă că Australia a devenit o țintă principală pentru hackeri, pentru că are lacune în sistemul de securitate. În urmă cu aproape doi ani, datele personale a peste nouă milioane de clienți ai Optus, unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicații din Australia, au fost furate într-un atac cibernetic. Medibank, cel mai mare furnizor privat de asigurări medicale din Australia, a anunțat în noiembrie 2022 că datele a 9,7 milioane de actuali și foști clienți ai săi au fost piratate.Dana Macsim
Dana Macsimhttp://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă