7.4 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăInternaționalMarea Britanie și Japonia semnează un pact de apărare la Londra

Marea Britanie și Japonia semnează un pact de apărare la Londra

Marea Britanie și Japonia au semnat un acord de apărare la Londra ce vizează mai ales amenințarea chineză din zona Indo-Pacific.

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak și omologul său japonez Fumio Kishida au semnat miercuri (11 ianuarie) la Londra un acord de apărare care va permite țărilor să desfășoare forțe pe pământul celuilalt, cea mai recentă mișcare către legături de securitate mai strânse.


Kishida și Sunak au semnat acordul de apărare a accesului reciproc, convenit în principiu în mai anul trecut, la o lună după ce cele două țări au făcut echipă cu Italia pentru un nou program pentru un avion de luptă, conform Reuters.

Marea Britanie și Japonia au aderat la un pact de apărare la Londra, China fiind o provocare pentru ambele state în zona Indo-Pacific


Vizita și acordul fac parte din strategia de politică externă a înclinării indo-pacifice a Marii Britanii, deoarece construiește legături comerciale și de securitate în regiune.


Kishida vizitează Marea Britanie ca parte a unui turneu în țările Grupului celor Șapte (G7), inclusiv Franța, Italia, Canada și Statele Unite. Japonia deține în prezent președinția G7.


Stând la baza dorinței de legături mai strânse, Marea Britanie și Japonia au descris, de asemenea, China ca fiind o provocare în regiunea Indo-Pacific.

Marea Britanie, discuții cu Japonia cu privire la sancționarea dură a Rusiei

După masacrele comise de Rusia, Marea Britanie a avut discuții cu Japonia pentru a impune noi sancțiuni Rusiei.

Liz Truss, secretar de stat în ministerul de externe al Marii Britanii, a notat că a avut o întrevedere cu ministrul de externe al Japoniei pentru a-l sancționa pe Putin.

,,Am avut ocazia să discut cu ministrul japonez de externe Yoshimasa Hayashi înainte de reuniunea #G7 din această săptămână. Am fost de acord că la nivel internațional trebuie să crească presiunea asupra lui Putin și a mașinăriei sale de război prin noi sancțiuni.”, a declarat Truss.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Turcia a ratificat aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul turc a ratificat în unanimitate joi seară aderarea Finlandei la NATO, care era blocată din mai anul trecut, la câteva zile după un...

Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe ministrul de Interne al Spaniei

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit joi, 30 martie 2023, la Palatul Cotroceni, pe ministrul de interne al Regatului Spaniei, Fernando Grande-Marlaska Gómez, aflat...
Ultima oră
Pe aceeași temă