14.3 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Sistemul defensiv al Israelului a interceptat o rachetă lansată din Fâșia Gaza

Incidentul s-a produs în noaptea de luni spre marți.

„Sirenele au sunat în Consiliul Regional Ashkelon”, a pecizat comunicatul armatei israelene. Potrivit acestei surse, „nu s-au înregistrat răniți”.

Anterior, luni, armata israeliană bombardase poziții ale mișcării islamiste Hamas, susținută de Iran, în Fâșia Gaza ca răspuns la lansarea unor rachete spre Israel de către militanți palestinieni.

De miercuri, de când președintele SUA, Donald Trump, a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului, mai multe rachete au fost lansate din Gaza. Regimul israelian a răspuns cu bombardamente asupra unor obiective ale mișcării islamiste Hamas, care controlează enclava de zece ani.

„Armata acuză Hamas pentru aceste acțiuni agresive provenite din Fâșia Gaza”, a subliniat biroul de presă al armatei israeliene.

Joi, Israelul a atacat două infrastructuri militare ca răspuns la lansarea de rachete, vineri, bombardamentele israeliene s-au soldat cu cel puțin 15 răniți, iar în zorii zilei de sâmbătă, atacurile aeriene au provocat moartea a doi militanți ai Hamas.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă