24.5 C
București
joi, 13 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaForțele ruse și bieloruse se antrenează chiar lângă granița cu Ucraina

Forțele ruse și bieloruse se antrenează chiar lângă granița cu Ucraina


Forțele armate ruse și cele bieloruse continuă exercițiile militare comune, chiar lângă granița cu Ucraina.
Ministerul rus al Apărării a publicat luni (14 februarie) imagini cu avioane de luptă SU-30 care patrulează granițele aeriene ale Rusiei și Belarusului, ca parte a exercițiilor militare comune.

Ministerul Apărării a lansat luni un videoclip cu unitățile Marine Corps care practică exerciții de luptă în zonele urbane, în timpul exercițiilor comune cu armata din Belarus la terenul de antrenament Obuz-Lesnovsky din regiunea Brest, conform Reuters.


Forțele ruse și bieloruse sunt angajate în exerciții militare lângă granița cu Ucraina, unele dintre aceste manvere fiind terminate

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, i-a spus președintelui Vladimir Putin că unele dintre exercițiile militare ale țării s-au încheiat deja, iar altele se apropie de final.

Exercițiile comune ale Rusiei cu aliatul Belarus și alte exerciții din apropierea Ucrainei au stârnit temerile că Rusia ar putea fi gata să invadeze Ucraina, lucru pe care Moscova l-a negat în repetate rânduri legat de planificarea militară.

Pe lângă aliatul Belarus, Rusia a început să facă exerciții cu tancuri și pe pe propriul teritoriu, aproape de Marea Baltică, mai precis în regiunea Leningradului de Vest.

Ministerul rus al Apărării a lansat luni (14 februarie) un videoclip cu o unitate de tancuri rusești care participă la un exercițiu militar în regiunea Leningrad din districtul militar de vest.
În timpul manevrelor, echipajele de tancuri au desfășurat o contra-bătălie și au mers pe o distanță de peste 5 km prin zona silvostepă, a precizat ministerul, conform Reuters.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, i-a declarat luni președintelui Vladimir Putin că unele dintre exercițiile militare ale țării s-au încheiat deja, iar altele se apropie de sfârșit.

Exercițiile comune ale Rusiei cu aliatul Belarus și alte exerciții din apropierea Ucrainei au stârnit temerile că Rusia ar putea fi gata să invadeze Ucraina, lucru pe care Moscova l-a negat în repetate rânduri că îl are vedere cu această planificare militară.

Rusia face exerciții cu tancuri lângă Leningrad, dar și-a testat și sistemul de apărare antiaeriană din Belarus

Ministerul rus al Apărării a lansat miercuri (9 februarie) un videoclip cu sistemul de apărare antiaeriană S-400 la terenul de antrenament din regiunea Brest din Belarus.

Face parte din pregătirea finală pentru începerea exercițiilor militare la scară largă, conform Reuters.
Marți (8 februarie), Ministerul Apărării a publicat un videoclip cu două bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 ale Forțelor Aerospațiale Ruse, patrulate în spațiul aerian din Belarus.

Forțele ruse și bieloruse, chiar lângă granița cu Ucraina, desfășoară exerciții comune numite „Allied Resolve 2022”

Rusia și Belarus vor organiza exerciții comune numite „Allied Resolve 2022” de pe 10 februarie pentru a se antrena în vederea respingerii unui atac la granițele de sud ale alianței lor.

Sistemele de apărare antiaeriană din Belarus sunt o parte a trupelor și logisticii desfășurate acolo de Rusia

Noua desfășurare și exercițiile planificate au loc într-un moment în care tensiunile sunt mari între Rusia și Occident cu privire la numeroasele trupe ale Rusiei în apropierea graniței cu Ucraina.

NATO a numit exercițiile comune cea mai mare desfășurare, în Belarus, de la Războiul Rece.

Rusia îşi va retrage trupele din Republica Belarus după ce se vor încheia manevrele militare comune de acolo, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează dpa şi AFP.

Astfel, forțele ruse și bieloruse amenință granița cu Ucraina, dar și manevrele militare de la Leningrad, lângă Marea Baltică sunt un semnal care nu liniștește Europa.


Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu a anunțat punerea în dezbatere publică a proiectului privind introducerea salariului minim european în România

A fost pus în dezbatere publică proiectul privind introducerea salariului minim european în România – a anunțat premierul Marcel Ciolacu, amintind că alegerile au...

Alertă la RAR. Oamenii baronului Iulian Dumitrescu „Lamborghini” sunt în… aer

Pierderea alegerilor pentru șefia Consiliului Județean Prahova de către baronul PNL Lamborghini, Iulian Dumitrescu, a generat o panică fără precedent în rândul unor...

NextUp: 73% dintre IMM-urile româneşti sunt la un nivel slab de digitalizare

România continuă să fie printre cele mai slab digitalizate ţări, inclusiv în ceea ce priveşte mediul privat, de pe continentul european. Conform unui raport...
Ultima oră
Pe aceeași temă