24.1 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaAngajamentul SUA față de articolul 5 al NATO este „sfânt”, susține Antony...

Angajamentul SUA față de articolul 5 al NATO este „sfânt”, susține Antony Blinken

Statele Unite au un angajament „sfânt” față de garanția NATO de apărare reciprocă între statele membre, în conformitate cu articolul 5, a declarat secretarul de stat Antony Blinken în timpul unei vizite în Lituania luni.

Antony Blinken a adus în discuție articolul 5 NATO

„Nimeni nu ar trebui să se îndoiască de hotărârea noastră. Un atac către unul este un atac către toți. Angajamentul SUA față de articolul 5 al NATO este sfânt. O să apărăm fiecare centimetru al teritoriului NATO dacă este atacat.”, a spus Blinken la o conferință de presă cu omologul său lituanian Gabrielius Landsbergis.

Țările NATO și-au intensificat prezența în țările baltice în ultimele săptămâni și mai multe trupe și echipamente sunt pe drum, au anunțat factorii de decizie. Blinken a spus că NATO urmărește în permanență extinderea desfășurării de trupe în regiune și creșterea numărului de desfășurări permanente.

Cu privire la impactul sancțiunilor împotriva Rusiei, a spus Blinken, precum și la prăbușirea valorii rublei și la exodul marilor companii, controalele la export înseamnă că Rusia va fi din ce în ce mai dificil să se modernizeze în diferite sectoare.

Urmărește România Liberă și pe TwitterFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Cum te pregătești pentru venirea pe lume a copilului? 4 cumpărături esențiale

Odată cu apropierea momentului în care vei naște, trebuie să ai deja cumpărate anumite lucruri esențiale pentru îngrijirea bebelușului. Chiar dacă trebuie să fii...

Farmecul bijuteriilor cu perle. Când și cum să porți aceste superbe accesorii?

Bijuteriile cu perle sunt printre cele mai elegante piese din colecția unei femei. Clasice și rafinate, ele au devenit o alegere tot mai populară...

Securicii fac poc, serviți cu AOC

Reducerea posturilor guvernamentale rămâne doar un enunț de adormit Mitsura. De parcă n-ar exista destule instituții controlate prin acoperiți, guvernanții crează Agenția pentru Operațiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă