19.5 C
Bucharest
Sunday, 28 May 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaAngajamentul SUA față de articolul 5 al NATO este „sfânt”, susține Antony...

Angajamentul SUA față de articolul 5 al NATO este „sfânt”, susține Antony Blinken

Statele Unite au un angajament „sfânt” față de garanția NATO de apărare reciprocă între statele membre, în conformitate cu articolul 5, a declarat secretarul de stat Antony Blinken în timpul unei vizite în Lituania luni.

Antony Blinken a adus în discuție articolul 5 NATO

„Nimeni nu ar trebui să se îndoiască de hotărârea noastră. Un atac către unul este un atac către toți. Angajamentul SUA față de articolul 5 al NATO este sfânt. O să apărăm fiecare centimetru al teritoriului NATO dacă este atacat.”, a spus Blinken la o conferință de presă cu omologul său lituanian Gabrielius Landsbergis.

Țările NATO și-au intensificat prezența în țările baltice în ultimele săptămâni și mai multe trupe și echipamente sunt pe drum, au anunțat factorii de decizie. Blinken a spus că NATO urmărește în permanență extinderea desfășurării de trupe în regiune și creșterea numărului de desfășurări permanente.

Cu privire la impactul sancțiunilor împotriva Rusiei, a spus Blinken, precum și la prăbușirea valorii rublei și la exodul marilor companii, controalele la export înseamnă că Rusia va fi din ce în ce mai dificil să se modernizeze în diferite sectoare.

Urmărește România Liberă și pe TwitterFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Pe internet circulă un mesaj fake news despre radiații. IGSU precizează că mesajul nu-i aparține

Pe rețelele sociale circulă un mesaj fake news despre radiații, mesaj care, aparent, ar fi pornit de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență...

Turul final de alegeri în Turcia. Erdoğan contra lui Kiliçdaroğlu

Ziua de duminică, 28 mai 2023, este cea în care candidează Erdoğan contra lui Kiliçdaroğlu, în turul decisiv al alegerilor prezidențiale din Turcia. Secţiile de...

De ce sa alegi anvelope second hand?

Anvelopele second hand sau anvelopele folosite, sunt anvelope care au fost deja utilizate pe alte vehicule inainte de a fi vandute ca produse second...
Ultima oră
Pe aceeași temă