11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInternaționalTaiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres.

Pachetul de ajutor militar extern, care include și o componentă de 2 miliarde de dolari pentru Taiwan, fusese aprobat de Senatul SUA în februarie 2024, apoi de Camera Reprezentanților la data de 20 aprilie 2024. Valoarea totală a acestui pachet financiar este de 95 de miliarde USD. Beneficiarii sunt Ucraina, unele țări din Orientul Mijlociu și unele țări din Extremul Orient. Președintele Biden a susținut puternic ideii aprobării acestui ajutor militar extern.

Cea mai mare parte a sumei, mai precis 61 de miliarde USD, este repartizată Ucrainei. În paralel, Ministerul de Externe de la Taipei a menţionat că circa 2 miliarde de dolari reprezintă o ”finanţare militară externă”, din partea SUA, a unor țări din regiunea Asia-Pacific. Principalul beneficiar al acestei componente este Taiwanul.

Ajutorul SUA pentru Taiwan servește pentru a-i consolida protecția în fața Chinei comuniste. Regimul comunist de la Beijing susține că insula Taiwan aparține Republicii Populare Chineze.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă