29.5 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusNumărul de cazuri COVID-19 în Germania crește semnificativ

Numărul de cazuri COVID-19 în Germania crește semnificativ

Germania a înregistrat cea mai mare incidență a infectărilor cu coronavirus de la jumătatea lunii mai încoace, relatează Reuters.

Totuși, Ministrul Sănătății, Jens Spahn a declarat că Germania ar putea face față mult mai bine acum, datorită vaccinării, deși a spus că restricțiile precum purtarea măștilor și limitele activităților la interior pentru persoanele nevaccinate vor rămâne valabile până în primăvara viitoare.

Sâmbătă au fost raportate un total de 15.145 de noi infectări, cu 4.196 mai multe față de sâmbăta trecută. Alte 86 de persoane au murit, ajungându-se la un total de 95.077 persoane decedate.

Creșterea cazurilor vine în timp ce liderii celor 16 state ale Germaniei discută cum să procedeze după ce starea de urgență la nivel național va expira pe 25 noiembrie, ceea ce înseamnă că restricțiile vor expira automat atunci, dacă nu sunt prelungite prin vot parlamentar.

Spahn a spus sâmbătă că ar trebui să fie posibilă ridicarea stării de urgență, respectând în continuare regulile care impun purtarea măștii și dovada vaccinării sau un rezultat negativ al testului pentru a intra în majoritatea spațiilor publice interioare.

Aproximativ 66% dintre germani sunt complet vaccinați.

Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:01:04

Ucraina a difuzat imagini ale unei operațiuni de deminare din regiunea Kiev

Ucraina a arătat imagini ale unei vaste operațiuni de deminare din regiunea Kiev, după ce mai multe întinderi de apă ar trebui să redevină...

FINALA UEFA CHAMPIONS LEAGUE. Liverpool versus Real Madrid

FINALA UEFA CHAMPIONS LEAGUE. Liverpool și Real Madrid, se vor întâlni sâmbătă, cu începere de la 22:00, pe Stade de France din Saint-Denis din...

Norme mai stricte privind protecția consumatorilor intră în vigoare azi

Directiva privind o mai bună asigurare a respectării normelor Uniunii Europene în materie de protecţie a consumatorilor şi modernizarea acestor norme intră în vigoare...
Ultima oră
Pe aceeași temă