5.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021
AcasăCoronavirusNumărul de cazuri COVID-19 în Germania crește semnificativ

Numărul de cazuri COVID-19 în Germania crește semnificativ

Germania a înregistrat cea mai mare incidență a infectărilor cu coronavirus de la jumătatea lunii mai încoace, relatează Reuters.

Totuși, Ministrul Sănătății, Jens Spahn a declarat că Germania ar putea face față mult mai bine acum, datorită vaccinării, deși a spus că restricțiile precum purtarea măștilor și limitele activităților la interior pentru persoanele nevaccinate vor rămâne valabile până în primăvara viitoare.

Sâmbătă au fost raportate un total de 15.145 de noi infectări, cu 4.196 mai multe față de sâmbăta trecută. Alte 86 de persoane au murit, ajungându-se la un total de 95.077 persoane decedate.

Creșterea cazurilor vine în timp ce liderii celor 16 state ale Germaniei discută cum să procedeze după ce starea de urgență la nivel național va expira pe 25 noiembrie, ceea ce înseamnă că restricțiile vor expira automat atunci, dacă nu sunt prelungite prin vot parlamentar.

Spahn a spus sâmbătă că ar trebui să fie posibilă ridicarea stării de urgență, respectând în continuare regulile care impun purtarea măștii și dovada vaccinării sau un rezultat negativ al testului pentru a intra în majoritatea spațiilor publice interioare.

Aproximativ 66% dintre germani sunt complet vaccinați.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru, jurnalist la România Liberă din 2021. Noi începuturi, mult dinamism și multă speranță.
Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat decretele! 5 magistrați, eliberați din funcție

Klaus Iohannis a semnat, astăzi, mai multe decrete prin care 5 magistrați au fost eliberați din funcție, informează Administrația Prezidențială, într-un comunicat de presă. Președintele...

Investitori în SIF-uri acuză un fost ministru de manevre pe banii lor

Bogdan Drăgoi, fost ministru al Finanțelor, directorul general și președintele Consiliului de Administrație (CA) al SIF Banat - Crișana (SIF1) este acuzat de mai...

Vaccinare în România: 45.000 de persoane imunizate în ultimele 24 de ore

Vaccinare în România: 45.000 de persoane imunizate în ultimele 24 de ore, a anunțat joi CNCAV. Dintre aceștia, peste 10.000 au primit prima doză...
Ultima oră
Pe aceeași temă