-1.1 C
București
joi, 27 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCe este Crystal Meth, drogul Zombie pe care-l consuma criminalul fetiței din...

Ce este Crystal Meth, drogul Zombie pe care-l consuma criminalul fetiței din Arad

Ce este Crystal Meth, drogul pe care îl consuma frecvent criminalul Antoniei, fetița ucisă și incendiată pe un câmp din Arad? Unul dintre cele mai puternice substanțe psihotrope, care nu numai că dă dependență, dar te transformă într-un zombie violent, capabil de orice. A recunoscut chiar ucigșul copilei, în timpul anchetei. A spus că era furios și agitat probabil și din cauza substantei pe care și-o administrase cu o zi înainte. 

Ce este Crystal Meth

CRISTAL sau Crystal Meth este un drog care dă dependență, fiind foarte cunoscut pentru efectele sale euforice și de lungă durată. Mai poartă denumirile de metamfetamină (denumirea oficială) gheață sau sticlă, Crank, Speed, Ice, Tweak, Poor Man’s Cocaine, Yaba sau Snot. Este drogul pe care îl consuma frecvent criminalul din Arad care a incendiat cadavrul fetiței pe care a ucis-o. 

Drogul poate fi injectat, inhalat sau înghițit. Sursa foto: dw.com

Cum arată drogul Crystal Meth 

După cum îi spune și denumirea, drogul se prezintă sub forma unor cristale mici de gheață sau bucăți fine de sticlă. Nu are culoare și nici miros, în schimb are efecte letale. Te ucide, încet, dar sigur, mai ales că poți deveni dependent chiar și după o singură doză administrată. Efectele drogului sunt de lungă durată, de la 30 de minute până la 12 sau chiar 24 de ore. Asta, în funcție de doza adminsitrată.

Cum acționează asupra organismului 

Metamfetamina afectează neurochimic mecanismele responsabile pentru reglarea bătăilor inimii, temperatura corpului, presiunea sângelui, pofta de mâncare, simțurile. Altfel spus, metamfetamina se strecoară la nivelul neuronilor și sporește cantitatea de dopamină eliberată în mod natural de creier. De aici starea de euforie și excitație, dar și dependenta acută, care poate apărea după primul consum, potrivit Wikipedia. 

Crystal Meth este unul dintre cele mai puternice și periculoase substanțe care atacă foarte grav creierul. 

Aflat, cel mai probabil, sub efectele drogului, Florin și-a ucis fetița, iar apoi a incendiat trupul și l-a abandonat pe un câmp

Crystal Meth, efecte adverse

Nu simți foame sau sete, dar ești treaz, euforic și fără teamă. Așa se simt cei care consumă crystal meth. Aceasta este concluzia responsabilei federale pentru politica drogurilor din Germania, Marlene Mortler, scrie dw.com. „Chiar și tinerele mame încep să ia metamfetamine ca să poată face față fazelor de oboseală profundă, sau să slăbească”, a declarat aceasta. 

Dar crystal meth dă foarte rapid dependență. Efectele secundare durează mai multe zile, fiind urmate de o cădere psihică. Iar la un moment dat, nu mai poți să trăiești fără el. 

„Crystal meth distruge corpul, mai ales dacă este consumat pe termen lung.Visul devine un coșmar”, așa descrie Marlene Mortler căderea fizică și psihică a celor care iau această substanță.

Printre efectele imediate se numără: euforie, creșterea energiei, diaree, amețeală, insomnie, tremur, pierderea poftei de mâncare, agitație, panică, creșterea libidoului, insomnie.

Printre efectele de lungă durată amintim dependența, pierderea în greutate, căderea rapidă a dinților. Iar în cazul unei supradoze se produce atac cerebral, insuficiență cardiacă, insuficiență renală, halucinații, paranoia sau depresie, scrie Medical News Today.

Crystal Meth are efecte similare cu cocaina, dar e mult mai rău. Este o substanță care dă rapid dependență, iar utilizarea sa pe termen lung poate duce la afecțiuni dintre cele mai grave. Unele persoane și-l administrează pentru a slăbi, altele pentru a lupta cu depresia căci efectele sale euforice pot dura și până la 12 ore, în funcție de doză. Drogul este cunoscut și pentru faptul că ajută la creșterea libidoului și a performanțelor sexuale – iată unul dintre motivele pentru care este consumat inclusiv în cluburi de noapte, baruri sau discoteci. 

Cum se administrează „drogul Zombie

De obicei, Crystal meth se fumează în țevi de sticlă, similar cu modul în care se utilizează cocaina crack. Poate fi injectat, inhalat sau înghițit. Este mai ieftin decât cocaina și mult mai rău. Îți pierzi dinții, părul, slăbești până ajungi să arăți ca un zombie. 

Macavei Laura
Laura are o experiență de 20 de ani în presa scrisă și online. Și-a început cariera în vremea studenției, iar primul job l-a avut la un post de radio. A fost apoi redactor, editor, redactor coordonator și reporter special la ziare precum Cotidianul, Jurnalul Național, Ziarul, Averea, etc. A fost content writer specialist la o firmă de SEO și marketing online și trainer în optimizarea SEO a articolelor din zona publishing și e-commerce.
Cele mai citite

Căzile freestanding – Cum le montăm și amenajăm baia?

Cu siguranță s-a întâmplat ca atunci când pleci în concediu mare să îți fie bucuria să vezi că baia camerei tale are o cadă freestanding. În acel...

Hotelul Rex Mamaia, vândut mult sub prețul pieței

Râvnit de mulți afaceriști imobiliari, Hotelul Rex Mamaia ar putea fi vândut, cel puțin suspect, pentru doar 3 milioane de euro, mult sub prețul...

Republica Moldova ia cu o mână de la România și dă cu cealaltă Rusiei

Republica Moldova se vede pusă din nou în situația de a lua rapid ajutorul pe care-l oferă România, dar în același timp trebuie să...
Ultima oră
Pe aceeași temă