27.4 C
București
joi, 8 iunie 2023
AcasăȘtirile zileiUPDATE Tatăl vitreg a fost reținut. Părinții fetiței ucise la Arad au...

UPDATE Tatăl vitreg a fost reținut. Părinții fetiței ucise la Arad au fost găsiți și sunt audiați

UPDATE Tatăl vitreg al fetiței care a fost găsită moartă și incendiată la Arad a fost reținut în urmă cu aproximativ două ore.

Acesta va fi prezentat astăzi în fața judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

Din primele date ale anchetei se pare că acesta nu a recunoscut nimic.

Potrivit apropiaților, bărbatul obișnuia să bea, dar și să consume diferite substanțe interzise.

Cea care a alertat autoritățile ar fi o rudă a familiei, care a văzut la televizor fotografia cu fetița și i s-a părut cunoscută. Ținând cont de faptul că locuiește foarte aproape de familia fetiței, a făcut imediat legătura cu niște certuri din casa acestora în care spuneau că trebuie să găsească un plan, sau să spună că fetița a căzut, motiv pentru care s-a speriat foarte tare și a mers imediat la poliție.

Întreaga poveste ar fi început duminică, atunci când mama fetiței ucise era în maternitate. Abia născuse cel de-al treilea copil.

În tot acest timp, bărbatul rămăsese acasă cu ceilalți doi copii. Băiatul de trei ani și fetița de patru ani.

Din spusele acestuia, fetița ar fi alunecat în baie și s-ar fi lovit cu capul de podea. Atunci și-ar fi dat și ultima suflare.

A decis să scape de cadavru

Tatăl vitreg nu a chemat ajutoare, ci a decis să se descotorosească de trupul firav și neînsuflețit. L-a dus într-o valiză, pe un câmp, spun criminaliștii.

Cu toate acestea, în ciuda probelor adunate în aceste zile, bărbatul susține că nu el i-a dat foc. Varianta însă nu i-a convins pe anchetatori.

Aceștia au adunat și imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă și au colaborat inclusiv cu autoritățile din Ungaria.

În total, 36 de familii din zonă au fost audiate.

Statul va avea grijă de ceilalți doi copii

Povestea spusă de bărbat va fi în continuare analizată, iar astăzi va avea loc și reconstituirea în apartamentul celor doi, pentru a reface filmul tragediei.

Copilul nou născut și fratele de trei ani al fetiței ucise au ajuns în grija Direcției pentru Protecția Copilului.

Mama va fi audiată chiar astăzi de către procurori, transmite antena3.ro.

Știrea inițială

Părinții fetiţei ucise la Arad, pe un câmp, sunt la audieri după ce aceasta a fost identificată. Tatăl vitreg este principalul suspect al crimei.

Nimeni din familia fetei nu a anunţat dispariția ei, la mai bine de 48 de ore de la crimă. Asta l-a făcut pe procuror să mai adauge un cap de acuzare la dosar, cel de violenţă în familie.

Au apărut noi informaţii în cazul crimei din Arad.

Unul din părinții fetiței ucise la Arad, respectiv tatăl vitreg, este suspectul principal

Roxana Ciucă, reporter Antena 3, a declarat luni seară, la emisiunea Sinteza Zilei, că tatăl vitreg al fetiţei este principalul suspect în acestă crimă.

Vă amintim că poliţiştii şi procurorii au făcut publice, astăzi, mai multe fotografii reconstituite cu fetiţa omorâtă şi incendiată lângă un cimitir din Arad, în speranţa că cineva o va recunoaşte, conform antena3.ro.

În urma efectuării autopsiei medico-legale la care au participat şi organele de cercetare penală delegate în cauză s-a stabilit de către medicul legist că victima are vârsta cuprinsă între 5-6 ani, că moartea a fost violentă şi s-a datorat posibil unui traumatism cranio-cerebral acut cu prezenţa unui hematom subdural, data morţii datează cu 24-48 ore anterior găsirii cadavrului.

În cauză s-a început urmărirea penală „in rem” sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor, faptă prev. de art.188 al.1 C.pen, profanarea de cadavre sau morminte, faptă prev. de art.383 al.1 C.pen. cu aplic. art.38 al.1 C.pen. privind concursul real de infracţiuni.

Prin ordonanţa din data de 01.11.2021 s-a dispus extinderea cercetărilor privind infracţiunea de violenţă în familie, prev. de art. 199 al. 1 C.p. în condiţiile art. 188 al. 1 C.p. şi profanare de cadavre sau morminte, prev. de art. 383 al. 1 C.p., cu aplic. art. 38 al. 1 C.p, după ce au fost duși la audieri părinții fetiței ucise de la Arad.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Majorări în Educație; doar cu dedicație

Ministrul Educației, Ligia Deca, a mințit din nou, de această dată, de la Palatul Victoria. Pe lângă faptul că Deca a prezentat un memorandum, aproape...

Hai cu rotativa!

Klaus Iohannis nu l-a vrut în funcția de premier pe Marcel Ciolacu. Dar se pare că nu mai are de ales. După ce și-a...

NATO ia în calcul să ofere garanții de securitate Ucrainei

Alianța Atlanticului de Nord (NATO) a anunțat că analizează diverse opțiuni pentru a oferi garanții de securitate Ucrainei conduse de Volodimir Zelenski. Secretarul general...
Ultima oră
Pe aceeași temă