Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ungaria nu mai plătește daune pentru condițiile din închisori, chiar dacă au fost stabilite de CEDO

Statul ungar a decis să nu mai plătească deținuților despăgubiri pentru condițiile proaste din închisori, chiar dacă daunele au fost stabilite de CEDO.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

15.01.2020 - 22:34

''Statul ungar a sistat plata compensaţiilor acordate delincvenţilor deţinuţi în închisori'', a anunţat, miercuri, Bence Tuzson, secretar de stat în cabinetul premierului Viktor Orban.

Secretarul de stat a estimat la circa 12.000 numărul sentințelor prin care deținuții din Ungaria au obținut dreptul la despăgubiri dar nu s-a arătat impresionat de această situație: ''Este binecunoscut că astfel de cazuri pot fi câştigate pe bandă rulantă''.

Guvernul de la Budapesta ar dori să iniţieze o discuţie cu Consiliul Europei şi cu Parlamentul European pentru a bloca asemenea solicitări de daune, întrucât consideră că nu este normal ca infractorii condamnaţi să primească despăgubiri doar din cauza condiţiilor inadecvate din penitenciare.

Comentarii

loading...