Tiberiu Niţu nu a semnat protocolul SRI-PÎCCJ. A cui este semnătura de la final?

Pe protocolul dintre SRI şi Parchetul General, din anul 2009, apar patru nume: George Maior, director SRI, Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, Laura Codruţa Kovesi, procuror general, şi Tiberiu Niţu, prim-adjunct al procurorului general.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 02.04.2018 - 22:49

Pe protocolul dintre SRI şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, din anul 2009, apar patru nume: George Maior, director SRI, Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, Laura Codruţa Kovesi, procuror general, şi Tiberiu Niţu, prim-adjunct al procurorului general.

În ciuda numelor menţionate în document, protocolul nu este semnat de Tiberiu Niţu. În locul acestuia, protocolul a fost semnat de Gabriela Scutea, adjunct al procurorului general. Este vorba despre aceeaşi persoană care a semnat, în locul Laurei Codruţa Kovesi, nota de fundamentare pentru achiziţia licenţelor Microsoft pentru Parchetul General.

După perioada petrecută la Parchetul General (2006-2013), Gabriela Scutea a fost, în perioada 2013-2016, înalt reprezentant a Ministerului Justiţiei pentru relația cu Comisia Europeană pe aspectele referitoare la îndeplinirea condiționalităților stabilite în cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) privind reforma sistemului judiciar şi lupta anticorupţie. Din această poziţie a ajuns, în ianuarie 2016, adjuncta Ralucăi Prună la Ministerul Justiţiei. În prezent, aceasta este prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Comentarii